1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Äänekoski

Äänekosken vesikriisistä tiedotustilaisuus torstaina – seuraa suorana Areenasta

Äänekosken eteläisiä alueita on yli kuukauden piinannut vesikriisi. Veden keittokehotus jatkuu ja kymmenet ihmiset ovat saaneet saastuneesta vedestä loisen. Pitkittyneestä tilanteesta järjestetään tiedotustilaisuus, jota voi seurata netin kautta suorana.

Äänekoski
Valuva vesihana.
Äänekosken eteläosien asukkaita on piinannut lokakuun puolivälistä lähtien vesikriisi. Mitä on oikein tapahtunut? Missä nyt mennään? Mitä tehdään tulevaisuudessa? Näihin vastaavat ympäristötoimenjohtaja, Äänekosken Energia Oy:n toimitusjohtaja, apulaisylilääkäri, Parantala-Honkola vesiosuuskunnan hallituksen puheenjohtaja sekä THL:n asiantuntija.

Vesikriisi alkoi syyslomaviikolla lokakuun puolivälissä Hietama–Parantala -alueella ja keittokehotus koski muutaman päivän ajan laajaa aluetta.

Varsin nopeasti keittokehotus purettiin useilta naapurialueilta, mutta Hietamalla ja Parantalassa vesi joudutaan edelleen keittämään tai hakemaan vesipisteestä.

Vesi saastui putkirikon seurauksena, ja juomavedestä löydettiin kolibakteereja ja Sapo-virusta. Sittemmin alueen ihmisten ulostenäytteistä on löydetty myös ameebaksi kutsuttu diantamoeba fragilis -alkueläin.

Pitkittyneestä vesikriisistä järjestetään torstaina tiedotustilaisuus, jota voi seurata suorana Yle Areenasta kello 10.30 alkaen.

Puolitoista tuntia kestävässä tiedotustilaisuudessa kerrataan, mitä oikein tapahtui ja missä nyt mennään. Mitä tulevaisuudessa tapahtuu?

Tiedotustilaisuudessa ovat läsnä muun muassa ympäristötoimenjohtaja Jukka Lappalainen, Äänekosken Energian toimitusjohtaja Maarit Herranen, Äänekosken terveyskeskuksen ma. apulaisylilääkäri Marju Tammelin,Parantala–Honkolan vesiosuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Janne Autioniemi sekä tutkija Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

Lue seuraavaksi