1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kashmir (Led Zeppelin)

Pakistanin ja Intian yhteenotot Kashmirissa kiihtyvät

Pakistanissa 11 siviiliä kuoli, kun Intia tulitti heidän bussiaan. Pakistanin mukaan Intia valitsi kohteen tieten.

Pakistanilainen sotilas vartiossa. Kuva: Bilawalarbab / EPA

Intian asevoimat on tulittanut useita Pakistanin rajakyliä ja tappanut 13 siviiliä, kertovat Pakistanin asevoimat ja viranomaiset.

Lawatissa 11 ihmistä kuoli ja useita haavoittui, kun  heidän bussinsa sai osuman. Nakyalissa kaksi ihmistä kuoli, kun heidän taloonsa osui ammus. Pakistan syyttää Intian sotilaita myös apuun rientäneen ambulanssin tulittamisesta.

Tulitus on uusin askel Intian ja Pakistanin viime viikkoina kiristyneessä kiistassa maiden välisestä Kashmirin alueesta. Molemmat pitävät jaettua aluetta kokonaisuudessaan omanaan.

Intian armeijan edustajan mukaan tulitaukoloukkauksen aloittivat Pakistanin sotilaat tulemalla rajan yli ja ampumalla kolme intialaista sotilasta. Yhden ruumis runneltiin, minkä vuoksi joukkojen tunteet kävivät kuumina, kertoo armeijalähde nimettömänä.

Tällä viikolla rajan kummallakin puolella on tapettu ainakin 18 ihmistä, sekä siviilejä että sotilaita. Viime viikolla Pakistan sanoi pudottaneensa Kashmirissa Intian miehittämättömän lennokin ja häätäneensä vesiltään Intian sukellusveneen.

Lähteet: AP, Reuters, AFP