1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Äänekoski

Lehti: Vesikriisin koettelemille huudeltu Äänekosken uimahallilla

Sisä-Suomen Lehti kertoo, että pelko alkueläimen leviämisestä ja tarttumisesta on johtanut jopa huuteluun Äänekosken vesikriisin koettelemilta alueilta tuleville uimahallikävijöille.

Äänekoski
YLE Keski-Suomi

Äänekosken vesikriisialueiden asukkaisiin on kohdistunut uimahallilla kiusaamista, kertoo Sisä-Suomen lehti (siirryt toiseen palveluun). Lehden mukaan pelko alkueläimen leviämisestä ja tarttumisesta on johtanut jopa huuteluun vesikriisin koettelemilta alueilta tulleille kävijöille. Kaupunki tarjoaa Hietaman ja Parantalan alueen asukkaille ilmaisen pääsyn Äänekosken ja Suolahden uimahalleihin.

Äänekosken vapaa-aikajohtaja Markku Auvinen pitää tilannetta valitettavaa. Hänen mukaansa pelot ovat aiheettomia ja asia varmistettiin etukäteen useilta tahoilta.

– Tämä on hyvän tahdon ele kaupungilta vesikriisin koettelemia kohtaan, ja asia on varmistettu sairaanhoitopiirin infektiolääkäriltä. Onhan se tietysti ymmärrettävää, että jotkut ihmiset reagoivat tähän, mutta koskaan ei tiedä millaisia pöpöjä meillä on, vaikka ei olisi vesikriisiäkään, Auvinen sanoo.

Kaupungin mukaan tartuntavaaraa ei ole, kunhan halliin tullaan oireettomana ja mahdollinen alkueläintartunta on hoidettu lääkityksellä. Tartunta on todettu 55 ihmisellä.

Äänekosken kaupunki järjestää vesikriisistä lehdistötilaisuuden huomenna torstaina. Yle lähettää sen suorana Areenassa.

Lue seuraavaksi