1. yle.fi
  2. Uutiset

Isis jäi Mosulissa saarroksiin – yhteys Syyriaan katkaistiin

Irakin shiiajoukot ovat tunkeutuneet noin sadan kilometrin matkan aavikon halki ja katkaisseet Isisin viimeisen huoltoreitin Mosuliin.

terrorismi
Tal afar taistelut.
AOP

Irakilaiset ja sitä tukevat joukot ovat katkaisseet terroristijärjestö Isisin yhteydet Mosulista Syyriaan Irakin länsiosassa.

Shiiamuslimeista koostuvan puolisotilaallisen Hashed al-Shaabi -järjestön joukot ovat edenneet noin sadan kilometrin matkan Mosulin eteläpuolelta kohti luodetta ja saavuttaneet kurdijoukot Tal Afarin kaupungin länsipuolella. Tal Afar sijaitsee noin 70 kilometriä Mosulista länteen.

Isisiä vastustavat kurdit pitävät hallussaan Irakin pohjois- ja luoteisosaa.

– Hashedin joukot ovat katkaisseet Tal Afarin ja Sinjarin välisen tien, kertoi korkea-arvoinen Hashed-komentaja Abu Mahdi al-Mohandis. Tie on ollut viimeinen yhteys Isisin hallitsemasta Mosulin suurkaupungista Syyriaan.

Koska tie on nyt Isisiä vastustavien joukkojen hallussa, Isis ei voi kuljettaa vahvistuksia ja tarvikkeita joukoilleen Mosulissa.

Irakin ja sitä tukevien maiden sotavoimat puristavat Mosulin saartorengasta yhä ahtaammalle. Hyökkäys Mosuliin alkoi 17. lokakuuta. Irakin armeijan joukot ovat päässeet jo Mosulin itäisiin esikaupunkeihin, mutta reitti kaupungista länteen on tähän saakka ollut auki.

Lähteet: AFP, Reuters

Lue seuraavaksi