Maailman korkein vesiliukumäki tuhotaan lapsen kuoltua

Yli 51-metrinen vesiliukumäki sijaitsee Yhdysvaltain Kansasissa. Kymmenvuotiaan pojan kaula katkesi onnettomuudessa elokuussa.

huvipuistot
Maailman korkein vesiliukumäki Verruckt.
Maailman korkein vesiliukumäki Verruckt.AOP

Maailman korkein vesiliukumäki puretaan Yhdysvalloissa. Kesäkuussa liukumäessä surmansa saaneen lapsen onnettomuustutkinta on päättymäisillään, minkä jälkeen vesipuisto aikoo pyytää oikeuden lupaa purkutöihin.

Kansasilaisen vesipuisto Schlitterbarnin liukumäki avattiin vuonna 2014. Se on hieman korkeampi kuin Suomessa esimerkiksi Helsingin rautatieaseman kellotorni.

Liukumäki on ollut suljettuna viime kesästä, kun kymmenvuotiaan pojan lautta ponnahti liukumäessä ja lapsi iskeytyi vasten metallitankoa. Hän katkaisi kaulansa onnettomuudessa ja kuoli välittömästi. Samassa lautassa olleet kaksi naista loukkaantuivat.

– Tämä on ainoa oikea toimi tragedian jälkeen, vesipuisto kertoo tiedotteessa.

Vesiliukumäki Verrucktin ensimmäinen alamäki vastaa 17. kerroksesta putoamista. Lautan vauhti tällä osuudella on yli 112 kilometriä tunnissa. Pienen nousun jälkeen koittaa toinen, 15 metrin alamäki. Verruckt tarkoittaa saksaksi järjetöntä.

Kansasin osavaltiossa huvipuistoja säännellään verrattain löyhästi. Schlitterbahnin omistava yhtiö oli saanut itse tehdä kaikki laitetarkistuksensa ilman ulkopuolista valvontaa. Verruckt-liukumäki oli läpäissyt yksityisen laitetarkistuksen kaksi kuukautta ennen onnettomuutta.

Vuoden pahin huvipuisto-onnettomuus tapahtui lokakuussa Australiassa. Neljä ihmistä kuoli, kun koskenlaskuradan lautta liukui toisen lautan päälle ja kaatui takakautta ympäri.

Lähde: AP