Hyppää sisältöön

Anne Frankin runo myytiin 140 000 eurolla

Harvinainen käsinkirjoitettu runo oli myynnissä hollantilaisessa huutokaupassa ja myytiin huomattavasti lähtöhintaa kalliimalla.

Harvinainen käsinkirjoitettu runo Anne Frankilta, se on päivätty 28. maaliskuu 1942 eli hän oli kirjoittanut sen vähän ennen kuin piiloutui perheensä mukana natsien vainoja. Kirje myyytiin huutokaupassa Hollannissa 22. marraskuuta 2016. Kuva: EPA/KOEN SUYK

Juutalaisvainojen kohteena kuolleen Anne Frankin käsinkirjoitettu runo on myyty kalliiseen hintaan hollantilaisessa huutokaupassa, kertoo uutistoimisto AFP.

Käsinkirjoitettua runoa pidetään erittäin harvinaisena ja se myytiin 140 000 eurolla eli selkeästi pohjahintaa kalliimmalla. Pohjahintana oli 30 000 euroa. Noin 20 keräilijää oli paikalla huutokaupassa, loput tarjoukset jätettiin puhelimitse ja netin kautta.

–  Viimeisten 40 vuoden aikana vain neljä tai viisi nuorten tekemää asiakirjaa on myyty. Olen iloisesti yllättynyt, en osannut odottaa 140 000 euroa, sanoi apulaisjohtaja Bubb Kuyper Thys Blankevoortista.

Kuyperin mielestä hinta ilmaisee niitä tunteita, joita ihmiset kokevat ostaessaan näitä säilyneitä historian palasia ja symboloi myös sitä merkitystä, joka Anne Frankilla on.

Frank kirjoitti 12-rivisen runon vain kolme kuukautta ennen kuin hän ja hänen perheensä piiloutui natseilta Amsterdamissa. Teksti on päivätty 28. maaliskuu 1942.

Anne Frankin kirjoittama ”Nuoren tytön päiväkirja –teosta on myyty yli 30 miljoonaa kappaletta ja se on käännetty 67 kielelle. Hän kirjoitti sen piilossa ollessaan, päiväkirja on väliltä kesäkuusta 1942 elokuuhun 1944.

Frank kuoli Bergen-Belsenin keskitysleirillä Saksassa vuoden 1945 alussa. Hän oli kuollessaan 15-vuotias.

Lähteet: AFP

Harvinainen käsinkirjoitettu runo Anne Frankilta. Se on päivätty 28. maaliskuu 1942. Kuva: EPA / Koen SUYK