Ylisoutajansillalta anastettu palkintolaatta palautettiin Joensuussa – mukana pahoittelukirje

Kävelysillan palkintolaatta katosi alkuviikosta, mutta jo keskiviikkoiltana messinkinen laatta oli palautettu takaisin pahoittelukirjeen kera.

Joensuu
Ylisoutajansillan palkintolaatta
Anastettuun palkintolaattaan oli liitetty saatekirjeSari Jormanainen / Yle

Joensuun Ylisoutajan sillan Vuoden silta 2015 -palkintolaatta anastettiin todennäköisesti maanantain ja tiistain välisenä aikana. Ruuveilla kiinnitetty laatta ei ole lähtenyt ohikulkijan matkaan hetken mielijohteesta.

– Laatta oli kiinnitetty ruuveilla alapuolelta. Pimeässä ei ole voinut edes nähdä millaisilla ruuveilla se oli kiinnitetty, kertoo kaavoituspäällikkö Juha-Pekka Vartiainen.

Ilmeisesti kuitenkin omatunto oli alkanut soimata messinkilaatan viejää, sillä se oli palautettu keskiviikkoiltana muovipussissa sillan kaiteelle. Laattaan oli kiinnitetty myös saatekirje, jossa pahoiteltiin sitä, että laatta oli hetken pois paikoiltaan. Kirjeessä toivottiin myös, että laatta pysyy jatkossa ikuisesti siinä paikalla, missä sen kuuluukin olla.

– Laatta kiinnitetään uudelleen paikoilleen. Sen jälkeen asia on käsitelty. Rikosilmoitusta asiasta oltiin tekemässä, mutta nyt kun laatta palautettiin, niin sitä ei tehdä, Vartiainen toteaa.