Hyppää sisältöön

Taloustutkimus: Yle Areena on paras suomalainen verkkobrändi – katsojille luvassa pian lisää herkkuja

Yle Areena on arvostetuin suomalainen verkkobrändi jo neljättä vuotta peräkkäin. Yle Areena lupaa jatkossa entistä enemmän ja parempaa. Uskollinen yleisö palkitaan pian tuhdilla joululahjapaketilla.

Kuva: Yle

Yle Areena on pitänyt paikkansa Suomen arvostetuimpana verkkobrändinä, selviää Taloustutkimuksen tuoreesta kyselystä. Arvostetuimpien suomalaisten verkkobrändien joukkoon mahtuu muista mediaan liittyvistä verkkobrändeistä vain Yle.

Käyttäjätyytyväisyydellä mitattuna Yle Areena on suomalaisista verkkobrändeistä kolmantena. Käyttäjistä yli puolet antaa arvosanaksi erittäin hyvän ja käyttäjiä on paljon. Kolme neljästä suomalaisesta, joka käyttää nettiä viikottain, käyttää myös Yle Areenaa vähintään silloin tällöin.

Arvostuslistalla, jossa ovat mukana myös tunnetuimmat ulkomaiset verkkobrändit ainoastaan Google kipuaa ohi Yle Areenan.

Suurin muutos verkkobränditutkimuksessa on ulkomaisten palveluiden arvostuksen kasvu. Trendi on jatkunut jo useita vuosia. Toissavuonna ulkomaisten verkkopalveluiden osuus tunnetuimmista verkkobrändeistä oli 25 prosenttia, viime vuonna 35 ja tänä vuonna jo 39 prosenttia.

Luvassa enemmän kerralla ja pidempään tarjolla

Yleisö aiotaan pitää tyytyväisenä jatkossakin, vakuuttaa Yle Areenan ohjelmapäällikkö Cilla Lönnqvist. Kävijämäärä ilahduttaa ja sitä halutaan palvella koko ajan paremmin.

– Palveluun tullaan yli kahdelta miljoonalta eri selaimelta joka viikko. Eihän se tarkoita tietenkään eri käyttäjiä, mutta on se komea luku.

Uudistuksia on tehty jo pitkin vuotta. Kevätkaudella julkaistiin jo 50 sarjasta kokonaisia tuotantokausia ja lisää tulee. Myös katseluaikoja neuvotellaan jatkuvasti pidemmäksi.

– Jo nyt on saatu jatkettua monen ohjelman katseluaikaa viikosta kuukauteen. Tavoittelemme sitä, että suosikit voisivat olla katseltavissa useita kuukausia, tai vaikka iäti.

Hiljattain päättyneellä Toivotut-äänestyksellä juhlistetaan Ylen ja tekijäjärjestöjen ensi vuonna voimaan astuvaa draaman arkistosopimusta. Se tuo jatkossa Areenaan paljon vanhoja aarteita.

– Meillä on nyt hyvät sopimukset fiktion, asian ja musiikin puolella ja lisää sisältöjä saadaan esille koko ajan.

Areenassa on jatkuvasti noin 100 000 juttua, ja niiden löytämistä aiotaan jatkossa helpottaa. Palvelua kehitetään siten, että jokainen suomalainen saisi nähtävilleen itselleen relevantteja, kiinnostavia nostoja. Entistä herkemmin reagoidaan myös siihen, mitä maailmalla tapahtuu ja mitkä teemat ihmisiä puhututtavat.

Tuhti joululahjapaketti aukeaa kuun puolivälissä

Yle Areenassa joulu kestää kuukauden, kuvailee ohjelmapäällikkö Lönnqvist. Yhä enemmän tarjotaan sellaista sisältöä, joka ei ole sidoksissa ohjelman lähetysaikaan televisiossa tai radiossa.

– Jouluna monella on pitkät vapaat, joku matkustaa mummolaan, joku maailmalle. Ohjelmia on kiva voida katsoa, kun itsellä on aikaa ja siksi olemme pidentäneet katseluaikoja etenkin jouluntienoolla.

Tarjolle tulee muun muassa rutkasti elokuvia, erityisesti lapsille ja koko perheelle. Tapaninpäivänä Yle Areenaan lävähtää erityisesti nuorille suunnattu Heroes of the Baltic Sea, keskiaikaan sijoittuvaa draamaa ja nykypäivässä etenevää seikkailurealitya yhdistävä sarja.  Samoihin aikoihin käynnistyvät nuorten jääkiekon maailmanmestaruusottelut, joita voi seurata Areenassa.

Joulunajan tarjoiluun kuuluu myös huippusuositun sairaalasarja Sykkeen neljäs tuotantokausi. Se ilmestyy Areenaan uudenvuodenpäivänä.