Vakavista ongelmista kärsinyt Rauman seurakunta sai uuden kirkkoherran

Seurakunnan johtoon valittiin lähetystyöntekijä Henry Liivola, joka voitti äänestyksen selvästi.

Kirkkoherranvaalit
Jeesus ristillä Pyhän ristin kirkossa Raumalla
Tuuli Liekari / Yle

Rauman uusi kirkkoherra on Henry Liivola. Liivola valittiin äänestyksen jälkeen. Hän sai kirkkovaltuutetuilta 24 ääntä, Mirja Vuoristo kahdeksan ääntä ja Merja Hermonen yhden äänen.

Liivola on viime aikoina työskennellyt Suomen evankelis-luterilaisen kansanlähetyksen lähetystyöntekijänä.

Kansanlähetys on kirkon sisällä vaikuttava konservatiivinen herätysliike, jonka parissa on vastustettu muun muassa naispappeutta, abortteja ja homoseksuaalisuutta. Liikkeellä on useita lähetystyöntekijöitä eri puolilla maailmaa.

Liivola painotti ennen valintaansa sanomalehti Länsi-Suomen haastattelussa (siirryt toiseen palveluun) tulevansa taustastaan huolimatta toimeen kaikkien pappien kanssa.

Ongelmaseurakunta

Rauman seurakunnassa on viime vuosina ollut vakavia ongelmia, joita on selvitetty arkkihiippakunnan tuomiokapitulin ja ulkopuolisen selvitysmiehen voimin. Yhtenä ongelmien keskipisteenä oli entisen kirkkoherran Seppo Sattilaisen toiminta.

Sattilainen joutui eroamaan viime vuonna, kun tuomiokapituli oli käsittelemässä hänen työsuhteensa jatkoa virkamiesoikeudellisessa arvioinnissa. Hän siirtyi töihin Poriin Teljän seurakuntaan. Raumalla on vuoden verran ollut väliaikaisena kirkkoherrana Heimo Hietanen Porista.

Seurakunta painotti kirkkoherran tehtävän täyttämisessä vahvaa henkilöjohtamista ja yhteistyökykyä. Virkaa haki 14 henkilöä.