Lufthansan lentäjät pysyvät maassa vielä lauantainakin

Saksalaisen Lufthansan lentäjät ilmoittivat torstaina jatkavansa lakkoaan vielä neljännenkin päivän. Frankfurtin lentoasemalle jumiin jääneille matkustajille on pystytetty retkisänkyjä.

Ulkomaat
Lentokone lähdössä liikkeelle lentokentällä.
Marcel Kusch / EPA

Lufthansan lentäjät jatkavat lakkoaan. Lentäjien ammattiliitto ilmoitti torstaina, että yhtiön koneet pysyvät maassa vielä lauantainakin. Yhtiö on jo perunut kolmen päivän aikana yli 2600 lentoa. Lakko on vaikuttanut yli 300 000 asiakkaan lentoihin.

Lufthansan lentäjät vaativat korkeampaa palkankorotusta kuin yhtiö on tarjonnut. Lufthansan hallituksen jäsen Harry Hohmeister sanoi torstaina, että yhtiö maksaa jo lentäjilleen enemmän kuin muut yhtiöt. Lentäjien ammattiliitto vastasi välittömästi tämän jälkeen jatkavansa lakkoa.

Bild-lehden mukaan jokainen lakkopäivä maksaa Lufthansalle noin 10 miljoonaa euroa. Yhtiö on esimerkiksi varannut asiakkailleen tuhansia hotellihuoneita. Välilaskun tai koneen vaihdon takia Frankfurtin lentoasemalle jääneille asiakkaille on tarjottu retkisänkyjä yöpymistä varten. Meneillään oleva lakko on jo 14. vuoden 2014 huhtikuun jälkeen.