Hurrikaani Otto heikkenee nopeasti – Nicaragua näyttää säästyvän mittavilta tuhoilta

Hirmumyrsky repi talojen kattoja ja kaatoi puita varsinkin Karibianmeren rannikolla.

Trooppinen hirmumyrsky
Pelastustyöntekijät siirtävät kaatuneita puita.
Hirmumyrsky Oton jälkien raivausta Panamassa 22. marraskuuta.Alejandro Bolivar / EPA

Keskiamerikkalaiseen Nicaraguaan rantautunut trooppinen hirmumyrsky Otto ei ole aiheuttanut ennalta pelättyjä laajoja tuhoja. Otto on heikentynyt nopeasti ja heikkenee edelleen, Yhdysvaltain kansallinen hurrikaanikeskus kertoi aamuyöllä Suomen aikaa.

Nicaraguan viranomaisten mukaan kenenkään ei tiedetä kuolleen tai loukkaantuneen hirmumyrskyssä. Hurrikaani on kuitenkin repinyt talojen kattoja ja kaatanut puita ja sähkölinjoja etenkin Karibianmeren rannikolla.

Hurrikaanin keskuksen oli ennustettu osuvan Karibianmeren rannikolla sijaitsevaan Bluefieldsin kaupunkiin, mutta myrsky rantautuikin harvaan asutulla alueella kaupungista etelään.

– Kukaan ei ole kuollut. Asiat ovat hyvällä mallilla. Uskomme, että tänä iltana (torstaina) ihmiset voivat alkaa lähteä takaisin koteihinsa, virkamies Lumberto Campbell sanoi Bluefieldsin tilanteesta uutistoimisto AFP:n mukaan.

Nicaraguassa ollaan kuitenkin edelleen varuillaan, sillä rankkasateiden jälkeen mutavyöryt ovat mahdollisia. Oton odotetaan heikkenevän hurrikaanista trooppiseksi myrskyksi ennen kuin se etenee Tyynellemerelle.

Torstaina Nicaraguaa, El Salvadoria ja Costa Ricaa säikytti myös voimakas maanjäristys Tyynellämerellä El Salvadorin rannikolla. Maanjäristyksen vuoksi annettiin automaattinen tsunamivaroitus, joka kuitenkin myöhemmin peruttiin.

Lähteet: AFP, AP, Reuters