Gluteenittoman palvelun merkki kahviloille ja ravintoloille – merkki helpottaa keliakiasta kärsivien ruokailua

Uusi gluteenittomasta palvelusta kertova merkki on luvanvarainen kuten gluteenittoman tuotteen merkkikin.

Gluteenittomasta palvelusta kertova merkki julkistettiin perjantaina Tampereella järjestettävien Gluteeniton elämä -messujen yhteydessä. Kuva: Keliakialiitto

Keliakialiitto on julkistanut uuden, valtakunnallisen gluteenittoman palvelun merkin. Merkki on suunnattu kahviloille ja ravintoloille. Sen avulla on tarkoitus helpottaa gluteenitonta ruokavaliota noudattavien ruokailua kodin ulkopuolella.

Gluteenittoman palvelun merkki kertoo, että yritys valmistaa luotettavasti gluteenittomia annoksia. Kahvilan tai ravintolan kaikkien annoksien ei tarvitse olla gluteenittomia.

Uusi gluteenittomasta palvelusta kertova merkki on luvanvarainen. Merkin käyttöoikeuden myöntää Keliakialiitto.

Kun yritys haluaa gluteenittoman palvelun merkin itselleen, sen tulee täyttää tietyt koulutukseen liittyvät kriteerit. Lisäksi toimipaikassa suoritetaan tarkistuskäynti eli sertifiointi. Yritys voi kertoa siitä esimerkiksi ovessa ja ruokalistassa olevien merkkien avulla.

– Kiinnostusta uutta merkkiä kohtaan on jo ollut. Aloitamme nyt merkin markkinoinnin yrityksille. Toivottavasti saamme kymmeniä ”merkillisiä” kahviloita ja ravintoloita Suomeen jo ensi vuoden aikana, toteaa toiminnanjohtaja Leila Kekkonen Keliakialiiton tiedotteessa.

Kekkosen mukaan vastaavanlainen gluteenittomasta palvelusta kertova merkki on käytössä useassa Euroopan maassa.

Gluteenittomasta palvelusta kertova merkki julkistettiin perjantaina Tampereella järjestettävien Gluteeniton elämä -messujen yhteydessä.