Kaupunki alkoi tarjota vanhuksille ilmaisen kuntoilutunnin – osallistujien määrä kymmenkertaistui

Imatran kaupungin kuntoilutunnit eläkeläisille ovat tarjonneet monelle mahdollisuuden kuntoilla, kahvitella ja hoitaa sosiaalisia suhteita. Vuodessa osallistujien määrä nousi kymmenestä sataan.

Kotimaa
Eläkeläisiä Imatran kaupungin järjestämällä liikuntatunnilla.
Keinonurmella on hyvä harjoitella. Kentän ympäri menee juoksurata, jota on turvallista kävellä talvisillakin keleillä. Liukastumisen vaaraa ei ole.Yle

Torstaina puolen päivän jälkeen Aviasport areenan pysäköintialue Imatralla alkaa täyttyä henkilöautoista. Autoja tulee useita kymmeniä. Lähelle yhtä areenan ovea kaartaa tilatakseja. Taksit laskevat kyydistä vanhoja ihmisiä, joilla on mukana rollaattorit tai kävelysauvoja.

Kuplahallin sisällä kymmeniä eläkeläisiä kiertää hallia kävellen. Ulkona on liukasta ja hiekoitushiekkaa. Sisällä hallissa niistä ei ole tietoakaan. Alkuverryttelyn jälkeen kuntoilijat jakaantuvat kuntopiirin rasteille. Imatran Pallo-Veikkojen ohjaajat kertovat ja näyttävät, mitä kullakin rastilla tehdään.

Rasteilla on tarjolla kahvakuulaharjoituksia, keppijumppaa, venyttelyä ja lihaskuntoa.

Alku oli laimeaa

Imatran kaupunki alkoi vuosi sitten tarjota eläkeläisille ja ikäihmisille tarkoitettuja ilmaisia liikuntatunteja. Alkuun tunneilla kävi vain joitakin kymmeniä ihmisiä.

– Olin vuosi sitten ensimmäisen kerran, silloin meitä oli yksitoista. Sovittiin, että jokainen ottaa ensi kerralla kaksi kaveria mukaan, sanoo Ulla Lankinen.

Eläkeläisiä Imatran kaupungin järjestämällä liikuntatunnilla.
Eri kuntopiirin rasteilla tehdään mm. kyykkyjä, nostetaan kahvakuulia, "poljetaan pyörää" tuolilla istuen ja kävellään aitojen yli.Yle

Nyt syksyn aikana toiminta on ottanut tuulta siipien alle. Maanantaisin ja torstaisin oleville tunneille on tullut viime aikoina jo yli sata liikkujaa.

– Olen täällä ensimmäistä kertaa. Tämä on hieno homma, sanoo kyykkyrastilta tavoitettu Jorma Alanne.

– Minä olen käynyt täällä joka torstai. Tämä on ikäihmisille parasta liikuntaa. Täällä on mahdottoman hyvä henki, kertoo puolestaan Jaakko Pulkkinen.

Syyt kuntoilutunneille tuloon ovat monet. Tunneille tullaan liikkumisen vuoksi. Samalla nähdään kavereita tai tutustutaan uusiin ihmisiin. Olipa paikalla muutama, joka tuli vain juomaan kupin kahvia ja keskustelemaan muiden kanssa.

– Jos tapahtumat kasvattavat tästä vielä suosiotaan, niin pitää miettiä, tarvitaanko jo lisää ohjaajia ja välineitä, sanoo ohjaaja Jesse Kotiranta Imatran Pallo-Veikoista.

Kuntoliikuntatunnin jälkeen areenan kahvio täyttyy iloisista vanhuksista. On pullakahvien aika.