Kajaanilaiset lähettivät terveisiä tulevaisuuteen – aikakapseli aukaistaan 2066

Kajaanin Nuorkauppakamari juhlisti 50-vuotista taivaltaan laskemalla aikakapselin Suvantopuistoon. Kapseli aukaistaan 50 vuoden päästä.

Kajaani
Nuorkauppakamarin aikakapseli

Millainen on vuosi 2066? Sitä tuskin osaa kukaan ennustaa, mutta vuoden 2066 kajaanilaisilla on mahdollista tarkastella, kuinka maailma makasi vuonna 2016. Kajaanin Nuorkauppakamarin projektipäällikkö Minna Heikkinen ja puheenjohtaja Miika Mononen laskivat aikakapselin Suvantopuistoon kaivettuun kuoppaan. Kapseli haudattiin metrin syvyyteen ja päälle asetettiin 90 kilon painoinen muistokivi.

Ajatus syntyi Heikkiselle televisiota katsellessa.

– Laitoin viestin Miikalle, että tehdäänkö tällainen vähän mielenvikainen tempaus, että haudataan aikakapseli jonnekin ja avataan sitten kun Nuorkauppakamari täyttää sata vuotta, Heikkinen nauraa.

Aikakapselin sisältöön pääsi vaikuttamaan keväällä järjestetyssä yleisöäänestyksessä. Metalliseen kapseliin päätyi lopulta muun muassa valokuvia Nuorkauppakamarin juhlavuodesta, päivän sanomalehti, saman päivän radiouutiset CD:llä ja Nakertajan koululaisten piirustuksia 2066 vuoden Kajaanista.