Hyppää sisältöön

Wahlroos Bloombergille: Nordean ja ABN Amron yhdistyminen epätodennäköistä

Nordean hallituksen puheenjohtaja ei myöskään lähtisi siirtämään Nordean pääkonttoria Ruotsista huolimatta Ruotsin pankkisääntelystä.

Björn Wahlroos Kuva: Jarno Kuusinen / AOP

Nordean hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos pitää Nordean ja hollantilaispankki ABN Amron yhdistymistä koskevien keskustelujen jatkamista epätodennäköisenä, kertoo uutistoimisto Bloomberg (siirryt toiseen palveluun).

Wahlroos kävi aiemmin alustavaa keskustelua pankkien yhdistymisestä pankin omistavan valtion holding-yhtiön ja Hollannin valtiovarainministeriön kanssa. Keskustelut eivät tuolloin edenneet pidemmälle. Aiemmin Wahlroos oli kuitenkin sitä mieltä, että keskusteluihin voitaisiin mahdollisesti vielä palata.

Bloombergin haastattelussa Wahlroos toteaa myös, että yhtiön pääkonttorin siirtäminen ei olisi houkuttelevaa. Keskustelu pääkonttorin siirrosta virisi, kun Nordean ja ABN Amron mahdollisesta yhdistämisestä uutisoitiin. Wahlroos kertoi tuolloin tarjonneensa tuolloin mahdollisuutta, että fuusioituneen Nordea-Amron pääkonttori siirrettäisiin Hollantiin. Taustalla tässä oli Ruotsin tiukempi pankkisääntely.

– Totta kai kotipaikan siirto olisi teknisesti mahdollista, mutta meillä ei ole sellaisia suunnitelmia tällä hetkellä, Wahlroos kommentoi uutistoimistolle.

Wahlroos perusteli kantaansa sanoen, että siirto maksaisi paljon, eikä hän pidä rahan tuhlaamisesta asioihin, jotka eivät edistä palvelujen tarjoamista asiakkaille.