1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Postin työntekijät alkavat seuraavaksi tarjota seuralaista ikäihmisille

Kirjeposti hiipuu, ja kaikille ei tulevaisuudessa riitä perinteisiä postitöitä, perustelee posti. Kalleimmillaan kahdeksalle käynnille tulee hintaa 276 euroa.

Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle

Perinteiset postityöt vähenevät, mutta väkeä ei haluta laittaa kilometritehtaalle. Nyt posti esittelee ikäihmisten avuksi tarkoitetun palvelun, jonka tarkoitus on auttaa silloin, "kun ulkoilu ilman seuralaista on vaikeaa tai tuntuu turvattomalta."

Käytännössä postista voi ensi vuoden tammikuussa alkaa tilata itselleen tai läheiselleen "ulkoilukaverin", joka käy sovittuna aikana kerran tai kaksi viikossa. Vierailu kestää puoli tuntia tai tunnin.

Käynnit veloitetaan palvelupakettina. Halvimmillaan seuraa saa 69 eurolla. Hintaan sisältyy neljä puolen tunnin käyntiä. Kalleimpaan pakettiin kuuluu kahdeksan yhden tunnin käyntiä kahdesti viikossa. Hintaa tälle paketille kertyy Postin nettisivujen mukaan 276 euroa.

Postilaisista ei kouluteta hoitajia

Postin työntekijöille on räätälöity palvelua varten Ulkoilukaveri-koulutuspaketti, jossa on hyödynnetty vanhustyön ja fysioterapian asiantuntemusta. Postin mukaan palveluun ei kuitenkaan kuulu kuntoutusta tai fyysisen vaivan hoitoa.

Postin mukaan yrityksen pitkä kokemus vanhusten ateriakuljetuksista ja asiakkaiden kohtaamisesta on hyvä pohja uudelle palvelulle.

Postin muihin palveluihin kuuluu nykyään mm. ruohonleikkuu. Posti kertoo, että henkilöstöstä löytyy monenlaista osaamista, ja pääosin uudenlaisista töistä on tykätty.