12 vinkkiä pukinkotin täyttämiseen – tässä lista joulumyyjäisten ykkösistä

Joulumyyjäisten sesonki alkaa toden teolla tänä viikonloppuna, ja niitähän riittää aina jouluun asti!

joulu
Joulupukki suukon sai
Joulupukin tapaa Tuomaan markkinoilla Helsingissä päivittäin.Maija Astikainen / Tuomaan markkinat

Helsingissä ylivoimaisesti suosituin joulumyyjäistapahtuma on Senaatintorille levittäytyvä Tuomaan Markkinat (siirryt toiseen palveluun). Viime vuonna tapahtuma keräsi noin 300 000 kävijää ja odotukset ovat tänä vuonna suuremmat. Nostihan esimerkiksi The Huffington Post sen kymmenen parhaan joulutorin listalle Euroopassa.

Tuomaan markkinoille tulee kotimaisia käsityöläisiä, ruokatuottajia ja ravintoloitsijoita. Tänä vuonna satsataan nimenomaan ruokaan ja huippukokkien tuotoksia voi maistella Ruokapihoilla.

Tuomaan markkinat aukeavat 3.12. ja silloin voi ostosten lomassa kuunnella vaikkapa poikakuoro Cantores Minoresin esittämiä joululauluja.

Tuomaan markkinat on avoinna arkisin kello 11-20 ja viikonloppuisin kello 10-19 Senaatintorilla 3.- 22.12.

Korjaamon joulumarkkinat (siirryt toiseen palveluun) tutustuttaa kävijänsä jouluun meillä ja muualla. Joulubasaarissa esitellään muun muassa Australian, Intian ja Italian jouluperinteitä. Ripauksen venäläisyyttä tuo markkinoille Culturan ja Teatteri Taiga-maton nukketeatteriesitys Lumityttö.

Korjaamon rennoksi kehuma tapahtuma tarjoaa joululahjavinkkejä koruista käsitöihin ja sisustustuotteisiin kahtena viikonloppuna 26.-27.11 ja 10-11.12. kello 11-17.

Joulutunnelmaa Teurastamolla
Joulun tunnelmaa Teurastamolla Helsingissä.Eetu Ahane

Teurastamon joulumarkkinoilla (siirryt toiseen palveluun) nähdään katonrajassa voimaileva joulupukki, kuullaan tiernapoikia ja ihmetellään partaisia miehiä satuja lukemassa. Tarjolla on myös koivukoruja, villasukkia, kierrätettyjä käärepapereita, kaikkeen kelpaavia sukkahousuja ja muuta pukinkonttiin sopivaa.

Teurastamon joulumarkkinoita vietetään 17.-18.12 kello 10-17.

Vanhan joulutori (siirryt toiseen palveluun) tarjoaa keramiikkaa, koruja, kierrätys- ja ekomateriaaleista tehtyjä vaatteita 17.-23.12. Joulutori on arkisin avoinna kello 11-20 ja viikonvaihteessa 11-18. Aatonaattona se sulkee ovensa kello 18.

Mantan markkinat (siirryt toiseen palveluun) järjestetään ensi kerran tänä vuonna. Asialla ovat Kauppatorin kauppiaat. Tarjolla on leipää, leivonnaisia ja muita herkkuja käsitöitä unohtamatta päivittäin kello 10-18 26.11.-8.1.

Espoossa WeeGeen joulutapahtuma (siirryt toiseen palveluun) on edessä tulevana viikonloppuna eli 26-27.11. kello 11-17. Museoihin on vapaa pääsy. Museot tarjoavat tonttujahteja, askartelupajaa ja useita eri aihepiirin opastuksia. Paikalla on nelisenkymmentä myyjää kauppaamassa kotimaisia käsitöitä.

Joulutunnelmaa Porvoossa
Vanhan Porvoon joulutunnelma kantaa vuodesta toiseen.Visit Porvoo

Joulunaika on Porvoossa tunnelmallinen ja vilkas, sillä markkinoita ja tapahtumia riittää. Vanhan kaupungin joulu (siirryt toiseen palveluun)avataan tonttukulkueen voimin lauantaina 26.11. klo 14.45.

Porvoon Taidetehtaalle (siirryt toiseen palveluun)saapuu satakunta myyjää 9.-11.12. Joulumarkkinat tarjoavat tohinaa perjantaina kello 10-18 ja muina päivinä kello 10-16.

Malmgårdin kartano (siirryt toiseen palveluun) järjestää perinteiset joulumarkkinat 10.-11.12 kello 10-16.

Loviisassa jouluperinteeseen kuuluu avata Wanhan Ajan Joulukodit (siirryt toiseen palveluun) kaikelle kansalle ihmeteltäväksi. Tunnelmallisiin yksityiskoteihin voi tutustua 10.-11.12. kello 10-17.

Tammisaaren joulumarkkinoilla lapsia.
Tammisaaren joulumarkkinat levittäytyvät Raatihuoneentorilta Suomen vanhimmalle kävelykadulle.Tammisaaren matkailutoimisto

Tammisaaren joulumarkkinat (siirryt toiseen palveluun) henkivät saaristolaisjoulun henkeä ja levittäytyvät Suomen vanhimmalle kävelykadulle Kuninkaankadulle 10.-11.12.

Fiskarsin ruukin joulu (siirryt toiseen palveluun) on auki vielä neljänä joulua edeltävänä viikonloppuna. Silloin voi pistäytyä vaikkapa Fiskarsin museossa, jossa aukeaa joulunäyttely 26.11. ja joulukuun ensimmäisen viikonvaihde kuluu Maan maut -ruokatapahtuman merkeissä.

Lohjalla Menneen ajan joulumarkkinat (siirryt toiseen palveluun) lupaavat kiireettömyyttä ja aisteille nautintoja, mutta samalla myös kukkarolle töitä, sillä markkinoilla on noin 230 myyjää. Tarjolla on tavaran lisäksi nuotion lämpöä, joulun tuoksuja ja makuja 10.-11.12.