Wisconsinissa jätetty vaatimus presidentinvaalien äänien uudelleenlaskusta

Yhdysvaltalaismedian mukaan Green party -puolueen johtaja Jill Stein vaatii Wisconsinissa annettujen Yhdysvaltain presidentinvaalien äänten uudelleenlaskua. Republikaanien Donald Trump voitti osavaltion valitsijamiehet pienellä erolla.

Yhdysvalloissa on esitetty epäilyjä siitä, että venäläishakkerit sekaantuivat presidentinvaaleihin. Kuva: Alba Vigaray / EPA

Wisconsinin äänestysviranomaiset vahvistavat, että perjantaina on jätetty vaatimus Wisconsinin osavaltiossa annettujen presidentinvaalin äänien tarkistuslaskennasta. Vaatimuksen on jättänyt Yhdysvaltain vihreiden (Green Party) johtaja Jill Stein.

Stein on kampanjaväkensä kanssa kerännyt rahaa uudelleenlaskua varten. Steinin on maksettava etukäteen laskemisen kulut. Jill Stein vaatii tuloksen tarkistamista myös Michiganin ja Pennsylvanian osavaltioissa, joissa Donald Trump voitti.

Vihreiden johtaja Jill Stein on vaatinut myös sähköisten äänestyslaitteiden tutkimista, sillä tietoon on tullut epäilyjä venäläisten hakkereiden yrityksistä vaikuttaa vaalien tulokseen.

Lähde: Reuters