Historiallinen pelipaita radion seinälle – kummipelaaja Sova antoi puhelinraportteja pelien jälkeen

Kiireinen Intrum Justitian toimitusjohtaja ehtii edelleen jääkiekkokaukaloon harrasteporukan mukana. Etelä-Karjalan radion 90-luvun kummipelaaja muistelee aikaa lämmöllä.

SaiPa (Jääkiekon Miesten Liiga)
Tommi Sovan pelipaita 1990-luvulta.
Etelä-Karjalan radion (nyk. Yle Lappeenranta) sponsoroiman Tommi Sovan pelipaita sai arvokkaan paikan radion lähetysyksikön seinältä.Yle

Tommi Sova pelasi hyökkääjänä Lappeenrannan SaiPassa 1990-luvun lopulla ja vielä vuosituhannen vaihteen jälkeenkin. Sovan peliura päättyi 2001, kun polven ristiside meni poikki neljännen kerran. 90-luvulla Sova oli yhden kauden Etelä-Karjalan radion (nyk. Yle Lappeenranta) kummipelaaja. Hänen pelinumeronsa oli 98 ja luvun perässä oli vielä "pilkku 5". Näin saatiin radion taajuus näkyville.

– Olin radion kummipelaaja ja jos oikein muistan, tein otteluraportteja. Soitin aina otteluiden jälkeen toimitukseen ja kerroin puhepostiin raporttini. Aamulla toimittaja sitten leikkasi sen, muistelee Sova.

Tuolla kaudella Sova oli paljon loukkaantuneena ja hän kävi myös Lappeenrannan toimituksessa antamassa haastatteluja.

Toimitusjohtajan sydän sykkii SaiPalle

Tommi Sova on ollut Intrun Justitia oy:n Suomen toimitusjohtaja vuodesta 2010 lähtien. Mies pukee edelleen säännöllisesti jääkiekkovarusteet yllensä.

– Pelaan harrasteporukassa Malmin jäähallissa, sanoo Sova.

Sova on Oulun Kärppien junioreita ja pelannut Liigaa Kärppien lisäksi Jokereissa ja SaiPassa. Hän seuraa edelleen paljon jääkiekkoa, vaikkei pääsekään usein paikan päälle otteluita katsomaan. Kaudet Lappeenrannassa ovat kuitenkin jääneet mieleen.

– Tästä on äidin kanssa puhuttu, että kyllä sydän sykkii SaiPalle. Pakko olla näin, koska anoppi on huomattavasti tiukempi ja hän on Lappeenrannasta, nauraa Sova.

"Hyvä, että edes jossain tietovisassa"

Tommi Sovan pelinumero oli 1990-luvulla aika iso. Tuohon aikaan, ei montaa yli 90 numeron pelipaitaa ollut. Pelaajia, joilla oli iso pelinumero, tiedusteltiin joskus tietovisoissa.

– Kiva, että edes jossain on päässyt tietovisakysymyksiin. En koskaan ollut "Kuka voitti viime kaudella runkosarjan maalintekijäpörssin" -kysymyksissä, vitsailee Sova.