Mikkelissä urakoitiin joulukortteja yksinäisille vanhuksille – "Se on juuri sitä joulun sanomaa"

Kolmatta kertaa järjestetyn korttipajan tervehdykset lähetetään vanhuksille kaupungin kotihoidon ateriapalvelun mukana.

Kotimaa
Tyttö kirjoittaa joulukorttiin "hyvää joulua".
Anni toivottaa joulukortillaan yksinäiselle vanhukselle hyvää joulua.Vilma Ruokoski / Yle

Kenkäveron vanhan pappilan pihapiirissä olevan verstaan askartelupöydän ympärillä käy kuhina. Kiiltävä hopeapaperi on sekä lasten että aikuisten suosiossa, ja monet leikkaavat siitä korttipohjille piparkakkuja ja lumisia puita. Yksi kerrallaan lapsia ja aikuisia nousee pöydän äärestä joulukortti kädessään. Muutamat vanhemmat kertovat kysyville lapsille, että kortit jäävät tänne verstaalle, ja ne toimitetaan yksinäisille mummoille ja papoille.

Anni, 9, on askarrellut oranssipohjaisen kortin, jossa on liimattuna sydän. Anni pyytää korttipajan järjestänyttä käsityöyrittäjä Pauliina Rundgreniä kiinnittämään joulukorttinsa muiden joukkoon verstasmyymälän seinälle.

– Vau, hienoa! Pauliina Rundgren sanoo Annin kortista.

Joulukortteja seinällä.
Joulukortit ovat viikon esillä ennen kuin ne lähetetään Mikkelin kaupungin kotihoidon ateriapalvelun kautta vanhuksille.Vilma Ruokoski / Yle

Lauantain lasten joulutapahtumassa tehdyt kortit jäävät hetkeksi esille, mutta viikon kuluttua ne jatkavat matkaa. Rundgren toimittaa kortit Mikkelin kaupungin kotihoidon ateriapalveluille. Ateriapalvelun työntekijät jakavat tervehdykset jouluaterian yhteydessä niille vanhuksille, jotka eivät saisi muutoin joulutervehdyksiä.

Toivottu tervehdys

Lasten ja aikuisten askartelemia joulukortteja lähetetään yksinäisille mikkeliläisille vanhuksille ateriapalvelun kautta tänä vuonna kolmatta kertaa. Käsityöyrittäjä Pauliina Rundgren kertoo kortteja valmistuneen aiempina vuosina noin pari sataa. Hänen yrityksensä tarjoaa korttien askartelumateriaalit.

Sehän on juuri sitä joulun sanomaa, sitä pyyteetöntä antamista. Eikö?

Pauliina Rundgren

Lauantaina muutaman tunnin puuhan jälkeen jouluisia tervehdyksiä on myymälän seinällä joitakin kymmeniä.

– Iso seinä tulee varmasti täyttymään, Rundgren sanoo.

Hän kertoo, että kortit ovat aiempina vuosina ilahduttaneet saajiaan, ja kortteja toivottiin myös tänä vuonna.

Eikö joulun sanomaa ja tervehdyksen lämpöä ole vaikea ladata korttiin, jonka vastaanottajaa ei tiedä? Rundgrenin mielestä ei. Tuntemattomalle vastaanottajalle lähetetty kortti ilahduttaa joka tapauksessa, hän sanoo.

– Sehän on juuri sitä joulun sanomaa, sitä pyyteetöntä antamista. Eikö?