1. yle.fi
  2. Uutiset

Outo kalakuolema hämmentää mökkiläisiä Pyhäjärvellä – kunnanjohtaja lähti itse tutustumaan tilanteeseen

Säkylän Pyhäjärvellä on paljastunut outo kalojen kuolema. Järven itärannalle ajautui tuntemattomasta syystä kuolleita kaloja pitkin mökkirantoja. Kunnanjohtaja epäilee kalojen kuolleen kalastuksen yhteydessä.

Säkylä
Kuolleita kaloja rannalla.
Mökin rantaan huuhtoutuneita kaloja Säkylän Pyhäjärvellä.Outi Mäkelä

Outo kalakuolema hämmentää mökkiläisiä Säkylän Pyhäjärvellä. Lauantaina puolilta päivin mökillään Kristallirannan lähellä käynyt Outi Mäkelä havahtui, kun mökin lähellä lensi sadoittain lokkeja. Kohta syykin selvisi.

Pieniä kaloja lojui pitkin järven itäisiä rantoja tuhatmäärin. Kaloja oli ajautunut järveltä Mäkelän oman rantakaistaleen lisäksi myös mökkinaapurien rannoille. Hän ei osaa tarkkaan sanoa, mitä kaloja rannoilla oli.

– Olisiko ne muikkuja tai siian poikasia, en ole aivan varma, Mäkelä sanoo.

Mäkelä ei ole aiemmin kokenut vastaavaa. Hän lähetti kuvan näkemästään sosiaaliseen mediaan, jossa asia sai myös osakseen suurta hämmästystä.

Kunnanjohtaja itse paikalle

Säkylän kunnanjohtaja Teijo Mäenpää kuuli kalakuolemasta toimittajan soittaessa siitä hänelle. Kunnanjohtaja lähti itse selvittämään asiaa. Hänen mielestään on tärkeä saada talteen näytekalat, mikäli kalakuolemille ei löydetä luonnollista selitystä.

– Kalaa oli jonkin verran rannalla. Luonnehtisin määrää varsin vähäiseksi.

Kunnanjohtaja arvelee, että kalat ovat peräisin kalastajien poistamista rysistä. Mäenpään keräämät kalanäytteet lähetetään heti maanantaina laboratorioon tutkittavaksi.

– Tutkimustulokset tulevat jonkin ajan kuluttua. Sitten asiaan saadaan selvyys, Mäenpää sanoo.

Lue seuraavaksi