Putin ojensi näyttelijä Steven Seagalille upouuden Venäjän passin

Aiemmin Putin on myöntänyt Venäjän kansalaisuuden muun muassa näyttelijä Gerard Depardieulle.

Steven Seagal
Putin ja Seagal pöydän ääressä, taustalla patsas.
Venäjän presidentti Vladimir Putin ja elokuvatähti Steven Seagal tapasivat Moskosvassa perjantaina.Alexei Druzhinin / Sputnik / Kre / EPA

Venäjän presidentti Vladimir Putin on henkilökohtaisesti ojentanut yhdysvaltalaiselle elokuvanäyttelijä Steven Seagalille Venäjän passin. Uutistoimisto Tass kuvailee passia upouudeksi.

– Minulle on kunnia olla täällä, totesi Seagal allekirjoittaessaan passinsa Putinin nähden perjantaina.

Putin ja 64-vuotias Seagal ovat kaveeranneet viime vuosina. Seagal on puolustanut Venäjän johtajan politiikkaa ja arvostellut Yhdysvaltain hallitusta.

Hän konsertoi Krimin niemimaalla elokuussa 2014, sen jälkeen kun Venäjä oli vallannut niemimaan. Lisäksi hän on osallistunut Putinin kanssa useisiin taistelulajitapahtumiin Venäjällä. Seagal on kuvannut välejään Putiniin veljellisiksi.

Putin myönsi hänelle Venäjän kansalaisuuden marraskuun alussa, ja perjantaina hän ojensi Seagalille Venäjän passin. Tapahtuma televisioitiin Venäjän valtion televisiossa.

– Haluan onnitella sinua ja toivon, että tämä pieni askel merkitsee myös maidemme välisten suhteiden vähittäistä parantumista, Putin sanoi.

Putin sanoi toivovansa Venäjän ja Yhdysvaltain välien normalisointia. Seagal tunnetaan muun muassa toimintaelokuvistaan Kaappaus merellä ja Kaappaus raiteilla.

Putin on myöntänyt Venäjän passin aiemmin muun muassa ranskalaiselle näyttelijälle Gerard Depardieulle.

Lähteet: AP, Reuters, Tass