Hyppää sisältöön

Kevytmoottoripyörät ja mopoautot säästymässä veronkorotukselta

Hallituksen piti kerätä kevyiden moottoriajoneuvojen ja rekisteröityjen veneiden uudella verolla noin 50 miljoonan euron vuosittainen tuotto.

Mopoautojen ja kevytmoottoripyörien verotus ei nousekaan toukokuussa, kuten aiemmin on kerrottu. Kuva: Anne-Mari Rajala / Yle

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan kevytmoottoripyörien ja mopoautojen verotus ei nousekaan toukokuussa, kuten aiemmin on kerrottu.

Hallitus on esittänyt rekisteröidyille veneille ja kevyille moottoriajoneuvoille vuosittaista veroa, jolla on ollut määrä kerätä noin 50 miljoonan euron vuosittainen tuotto.

– Asia on vielä kesken ja valmistelussa, mutta alustavia linjauksia on tehty, että pienempi pää, mopot ja kevytmoottoripyörät jäisivät ulkopuolelle ja siitä ylöspäin tulee vero, Sipilä sanoi Ylelle keskustan puoluevaltuuston kokouksessa Torniossa sunnuntaina.

Sipilän mukaan talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa on käyty alustavia linjauksia läpi.

– Olemme selvittäneet mistä verotuotto kertyy, ja erilaisia malleja on rakennettu. Jatkovalmisteluun on valittu tämä linja.

Mopoautojen verotuksesta kysyttiin Sipilältä Torniossa keskustan puoluejohdon tentissä, jossa oltiin huolestuneita, että syrjäseudun nuorten liikkuminen kallistuu.

.
.