1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. punk

Kuuden miljoonan rovio liekehti Thames-joella – "Punkin ei ole tarkoitus olla nostalgista" (video)

Sex Pistols -managerin poika vastusti Lontoon suunnitelmia juhlistaa 40-vuotiasta punk-liikettä.

Kuvassa palava vene, jossa esineistön lisäksi brittipoliitikkoja ja kuolemaa esittäviä nukkeja.
Joe Corré tuikkasi tuleen Sex Pistols -kamaa Thames-joella eilen lauantaina.

Punkin ei ole koskaan, koskaan tarkoitus olla nostalgista, eikä Sex Pistolsin kulta-ajalta kannata kerätä muistoesineitä. Ainakaan mikäli Sex Pistolsin managerin Malcolm McLaren ja muotisuunnittelija Vivien Westwoodin poikaa Joe Corréa on uskominen.

Hän tuikkasi tuleen noin kuuden miljoonan eurosta arvosta Sex Pistols -kamaa Thames-joella eilen lauantaina. Tuhkaksi paloi harvinaisia levytyksiä, julisteita ja Vivian Westwoodin suunnittelemia vaatteita.

– Punkistakin on tullut markkinoinnin työkalu, jonka avulla ihmisille yritetään myydä jotain, mitä he eivät tarvitse. Vaihtoehtoisen valinnan illuusiota. Mukautumista erilaisessa uniformussa, Corré  sanoi.

Polttamalla Sex Pistols -esineistöä hän vastusti Lontoon suunnitelmia juhlistaa 40-vuotiasta punk-liikettä. Poroksi paloi myös tunnettuja brittipoliitikkoja esittäviä nukkeja ja ilotulitteita.

– Vallanpitäjät ovat päättäneet, että on aika juhlia punkkia. Se yrittää yksityistää sen, paketoida sen ja kastroida sen. On aika sytyttää se kaikki tuleen, Corré sanoi.

Lontoon kaupunki,  Britannian kansalliskirjasto British Library ja Britannian elokuvainstituutti järjestävät punk-tapahtumia, -konsertteja ja näyttelyjä juhlistaakseen 40-vuotiasta liikettä. Sex Pistolsin Anarchy in the UK -sinkku julkaistiin marraskuun 26. päivänä 1976.

Lähteet: AFP, AP, Reuters