Syyrian armeija valtaa lisää alueita Itä-Aleppossa

Syyrian hallitus aloitti hyökkäyksen Itä-Aleppoon marraskuun puolivälissä.

Aleppo
Raunioitunutta Aleppon esikaupunkialuetta
Pommitusten aiheuttamia tuhoja Aleppon esikaupunkialueella. EPA

Syyrian armeija on vallannut kaksi asuinaluetta lisää kapinallisilta Itä-Aleppossa sunnuntaina, kertoo tarkkailujärjestö Syrian Observatory of Human Rights. Eilen Syyrian valtiontelevisio kertoi armeijan vallannen yhden suurimmista kapinallisten hallussa olleista asuinalueista, Masaken Hananonin.

Sunnuntaina se on saanut haltuunsa myös Jabal Badron ja Baadenin kaupunginosat. Ne sijaitsevat Masaken Hananonin vieressä.

– Armeijan nopea eteneminen johtuu strategiasta, jolla se hyökkää Itä-Aleppoon useilla rintamilla heikentäen kapinallisia, sanoo tarkkailupomo Rami Abdel Rahman.

Kapinalliset ovat hallinneet Itä-Aleppoa vuodesta 2012. He uskovat, että armeija yrittää jakaa Itä-Aleppon kahteen osaan. Armeija onnistuu siinä, mikäli se valtaa vielä Sakhurin kaupunginosa. Siellä käydään kiivaita taisteluja.

Syrian Observatory of Human Rights kertoo lisäksi, että hallituksen alueille on paennut tuhansia ihmisiä viikonlopun aikana. Järjestön mukaan yli 4 000 ihmistä on hakenut turvaa Masaken Hananonista ja kurdien hallitsemasta Sheikh Maqsoudista.

Itä-Aleppossa on YK:n arvion mukaan loukossa 250 000 siviiliä. Kaupungin itäosien valtaaminen olisi merkittävä voitto presidentti al-Assadin joukoille.

Lähteet: AFP, AP, Reuters