Kovia kokeneella Suomulla edessä paras talvi pitkään aikaan

Kemijärvellä kovia kokenut Suomutunturin hiihtokeskus lähtee toiveikkaana tulevaan talveen. Ennakkoon tehdyt ja varmistetut majoitusvaraukset näyttävät, että Suomulla on edessään paras talvi pitkiin aikoihin.

hiihtokeskukset
Suomun liiketoimintajohtaja Lauri Kiiski
Liiketoimintajohtaja Lauri Kiiski ​pitää isona asiana, että Suomulle saatiin FIS-luokiteltu suurpujottelurinne. Se vahvistaa hiihtokeskuksen asemaa alppiurheilun harjoittelu- ja kilpailupaikkana.Esko Puikko / Yle

Suomulla on alkamassa jo toinen talvi sitten suureen tulipalon. Tapahtunutta ei kuitenkaan ole jämähdetty muistelemaan, vaan Suomulla valmistellaan vilkkaasti tulevaa kautta.

Talvi näyttääkin todella hyvältä - myös urheilullisesti. Kansainvälisen hiihtoliiton hyväksymä uusi suurpujottelurinne vahvistaa Suomutunturin asemaa alpiurheilun harjoittelu- ja kilpailukeskuksena.

Selvästi parempi startti

Liiketoimintajohtaja Lauri Kiiski on tyytyväinen talven näkymiin. Viime vuonna tähän aikaan Suomulla ei ollut yhtään majoitusvarausta ja nyt varmistettuja varauksia on yli tuhat vuorokautta.

– On useita loppuunmyytäjäkin viikkoja. Mutta niin täyttä ei ole, etteikö taloon vielä mahtuisi. Varsinkin lomasenkien ulkopuolella löytyy hyvin majoituskapasiteettia, sanoo Kiiski.

Asiakkaita Aasiasta asti

Suomutunturi on tyypilinen perheiden suosima matkailukeskus. Sinne saavutaan eri puolilta maailmaa.

– Suurin osa asiakkaistamme tulee Keski-Euroopasta, Aasiasta ja jonkun verran myös tuosta naapurista idästä. Joulun aikaan kolmannes prosenttia asukkaista on suomalaisia.

Suomu tähyää myös Kiinaan ja sinne sillä onkin hyvät tuntosarvet. Matkailukeskuksen johtaja Kari Tirkkonen on parhaillaankin myyntimatkalla Kiinassa.

FIS-suurpujottelurinne uusi ylpeys

Alppiurheilu on merkinnyt Suomulle aina paljon. Varsin ylpeänä Lauri Kiiski esittelee Suomun uutta suurpujottelurinnettä, jolle Kansainvälinen Hiihtoliitto antoi vastikään FIS-statuksensa.

– Tietysti lomalaiset ja ne laskettelijat ovat meille tärkeimmät, mutta alppiurheilu ja sen kautta saatava arvostus on meille todella tärkeä asia. Meillä on 255 metriä korkeuseroa rinteessä, jossa pystytään hoitamaan kaikki ne kisat, mitä suurpujottelussa yleensäkin maailmassa lasketaan.

Kisoja jo tulevana talvena

Kisaruletti Suomulla pyörähtää käyntiinsä heti vuoden vaihduttua. 21. tammikuuta järjestetään ensimmäiset FIS:n kisat. Se on viikonlopun ylimenevä tapahtuma, johon saapuu yli80 kilpailijaa Pohjoismaista. Huhtikuun ensimmäisellä viikolla ovat vuorossa junioreiden SM-kisat.

Suomulla kilpaillaan myös moottorikelkoilla. Ensimmäiset crossikisat ajettiin viime talvena.

Pikkuhiljaa ylöspäin

Liiketoimintajohtaja Lauri Kiiski sanoo, että Suomu on pieni hiihtokeskus, mutta kasvaa pontevasti ylöspäin. Menneitä ikäviä tapahtumia ei arkipäivän työssä muistella.

– Kun pidämme kiinni omista vahvuuksistamme ja erikoisuudestamme, niin siten me myös pärjäämme näissä markkinoissa.