Terveysasemien puhelinpalvelujärjestelmä Kuopiossa laajenee

Järjestelmä otetaan käyttöön joulukuun aikana myös Karttulassa, Nilsiässä, Maaningalla, Vehmersalmella ja Riistavedellä.

Kuopio
Lääkäri työpisteellä.
Toni Pitkänen / Yle

Kuopion pääterveysasemalla ja Pyöröllä tämän vuoden aikana käyttöön otettu puhelinpalvelujärjestelmä laajenee joulukuussa kaupungin kaikkiin terveysasemiin.

Se otetaan käyttöön myös Karttulassa, Nilsiässä, Maaningalla, Vehmersalmella ja Riistavedellä. Tarkka aikataulu ei ole vielä tiedossa.

Kaupungin mukaan palvelua on kehitetty asiakaspalautteiden pohjalta ja asiakkaat ovat saaneet nyt palvelun lyhyemmässä ajassa kuin edellisen järjestelmän aikana.

Puhelut ohjautuvat kolmeen luokkaan: reseptiasioihin, kiireettömään hoitoon ja kiireelliseen ajanvaraukseen. Soittoajat ovat pääsääntöisesti arkisin kello 8–10. Tämän jälkeen kiireelliset puhelut ohjautuvat hoitajille puhelinvaihteen tai toimipaikasta annetun numeron kautta.

Järjestelmä ohjaa automaattisesti puhelut asiakkaan tekemän valinnan perusteella hoitajan käsiteltäväksi. Ensimmäisenä käsiteltäviksi puhelinpalvelujärjestelmässä tulevat kiireelliset soittopyynnöt. Uuden järjestelmän tavoitteena on nopeuttaa asiakkaan saamaan puhelinpalvelua.