Lauri Ihalainen Nettistudiossa: "Tämä on viimeinen kauteni eduskunnassa"

Yle Jyväskylän Nettistudiossa SDP:n Lauri Ihalainen ja Perussuomalaisten Toimi Kankaanniemi odottavat kumpikin puolueidensa nykyisten puheenjohtajien saavan haastajia.

Suomen politiikka
Kansanedustajat Lauri Ihalainen (sd.) ja Toimi Kankaanniemi (ps.) Tenho Tornbergin haastattelussa Yle Jyväskylän Nettistudiossa.
Yle Jyväskylän Nettistudiossa vieraina kansanedustajat Lauri Ihalainen (sd.) ja Toimi Kankaanniemi (ps.). Keskustelua isännöi Tenho Tornberg.

Sekä Sosialidemokraateissa että Perussuomalaisissa keskustellaan puolueen puheenjohtajuudesta. SDP:n Antti Rinne on jo ilmoittanut hamuavansa jatkokautta, Perussuomalaisten Timo Soini ilmoittaa aikeistaan myöhemmin.

Lauri Ihalaisen nimi on noussut esiin keskusteluissa SDP:n mahdollisista puheenjohtajakandidaateista. Ihalainen itse torppaa puheet.

– En ole käytettävissä ehdokkaaksi puolueen puheenjohtajaksi. Tämä on viimeinen kauteni myös eduskunnassa, eivätköhän nämä minun talkooni yhteiskunnallisessa mielessä ole tämän vaalikauden jälkeen tehty, sanoo Ihalainen.

Perussuomalaisten kevään puoluekokous pidetään Jyväskylässä. Kansanedustaja Toimi Kankaanniemi toivoo ehdokkaita ilmaantuvan.

– Uskon, että Soini hakee jatkokautta, mutta meillä olisi puolueessa ihan kovatasoisia poliitikkoja haastajiksi, sanoo Kankaanniemi.

Itse Kankaanniemi ei aio ehdolle.