Pelko saa panttaamaan hiljaista tietoa - "Ollaan ihan pihalla siitä, mitä se edes tekee"

Huono ilmapiiri voi vaikeuttaa osaamisen siirtymistä konkarilta nuoremman polven työntekijälle. Hiljaisen tiedon katoamista voi kuitenkin ehkäistä arvostamalla niin vanhan kuin nuorenkin työpanosta.

työelämä
Ihminen työhuoneessaan.
Kalle Niskala / Yle

Eläkeikää lähestyvälle konkarille on ehtinyt karttua monenlaista kokemusta, tietotaitoa sekä elintärkeitä verkostoja.

Jos osaava työntekijä ehtii lähteä työpaikasta ilman, että siihen ehditään valmistautua, tekijän mukana katoaa samalla melkoinen määrä osaamista.

– Minulle on soitettu hädissään, että meiltä lähtee ihminen kuukauden kuluttua ja me ollaan ihan pihalla siitä, mitä se edes tekee, kun se tekee niin paljon, naurahtaa kasvatustieteiden tohtori Helena Lehkonen.

Lehkosen perustama yritys on erikoistunut hiljaisen tiedon keräämiseen ja sen monimuotoiseen hyödyntämiseen.

– Työpaikan avainhenkilöt ovat usein sellaisia, jotka mielellään jakavat osaamisensa toisten kanssa. Myös muiden työtekijöiden suoriutuminen työstä on tullut näin riippuvaiseksi hänen osaamisestaan.

Lehkosen mukaan asioiden eteenpäin vieminen häiriintyy pitkäksi aikaa, kun työntekijä lähtee.

Hiljaisen tiedon katoaminen aiheuttaa ongelmia

Jos työpaikan ilmapiiri ei perustu luottamukseen ja työntekijä kokee että hänen osaamistaan ei ole arvostettu, hän ei yleensä halua paljastaa eläkkeelle siirtymisensä ajankohtaa.

Joku saattaa ajatella, että hänen arvonsa huomataan viimeistään siinä vaiheessa, kun hommat jäävät levälleen.

Marjo Wallin

Ajankohdan salaamista voidaan käyttää jopa koston välineenä.

– Joku saattaa ajatella, että hänen arvonsa huomataan viimeistään siinä vaiheessa, kun hommat jäävät levälleen, eikä kukaan toinen pysty niitä tekemään, kertoo Työterveyslaitoksen erikoistutkija Marjo Wallin.

Kokenut työntekijä pystyy ennakoimaan mahdolliset ongelmat jo ennen kuin ne ehtivät syntyä. Kokematon työntekijä joutuu ratkaisemaan ongelmat usein yrityksen ja erehdyksen kautta ilman valmiita toimintamalleja.

– Kun sitten varttitunnissa käydään läpi asioita uuden perehdytettävän kanssa, niin pitkän kokemuksen tuoma tietämys ei siinä ajassa siirry, huokaa Wallin.

Uusi teknologia on nuorten hiljaista tietoa

Myös uuden teknologian tulo voi antaa sellaisen vaikutelman, että koneiden ympärillä pyöriviä ihmisiä arvostetaan muita enemmän. Helena Lehkosen mielestä pitkän linjan ammattilaisilla on paljon tärkeää tietoa organisaatiosta.

Jokainen voi kokea onnistumisen tunteita tehdessään työtä jossa on vahvimmillaan.

Helena Lehkonen

– Kannattaa miettiä, voidaanko töitä jakaa niin, että ihminen pystyy keskittymään viimeisinä työvuosinaan asioihin, joissa hän on parhaimmillaan. Nuorille uusi teknologia on jo hiljaista tietoa.

Työtehtäviä järjestelemällä ihmisen työssä jaksamista voidaan tukea mahdollisimman pitkään.

– Näin saadaan tarvittavaa ammattiosaamista pysymään töissä, eikä ikääntynyt työntekijä turhaudu. Jokainen voi kokea onnistumisen tunteita tehdessään työtä jossa on vahvimmillaan, summaa Lehkonen.