Lapin Kansa muutti Rovaniemen keskustaan

Yli 50 vuotta Rovaniemellä Veitikantiellä toiminut sanomalehti Lapin Kansa muutti kaupungin ydinkeskustaan Antinkulmaan. Vanha toimistotila vaihtui nykyaikaiseen maisemakonttoriin.

Rovaniemi
Lapin Kansan uusi makisemakonttori
Raimo Torikka / Yle

Lapin Kansan toimitus löytyy tästedes Rovakadun ja Koskikadun risteyksestä Antinkulmaksi nimetystä rakennuksesta. Samoissa tiloissa kahdessa kerroksessa työskentelee myös asiakaspalvelu, mainosmyynti ja kaupunkilehti Uusi Rovaniemi.

Lapin Kansa ehti tehdä lehteä Veitikantiellä yli 50 vuotta. Tilat olivat auttamattoman vanhanaikaiset eikä rakennuksessa tehty enää isompia remontteja muuttoa odotellessa. Uudessa avokonttorissa kaupungin ydinkeskustassa kaikki on toisin.

– Meidän entiset tilat oli aivan liian vanhanaikaiset nykyaikaiseen lehden ja verkkopalvelun tekemiseen, Lapin Kansan päätoimittaja Antti Kokkonen sanoo.

– Tämmöisessä avotilassa tieto kulkee ihan eri tavalla. Nykyisin kun journalismissa on tärkeää nopeus ja verkkoon täytyy tehdä materiaalia pikaisesti, niin me saamme parempaa palvelua lukijoillemme tätä kautta

– Ja se, että päästiin tänne ihmisten ilmoille keskustaan, se on erittäin tärkeää meille. Ollaan siellä missä ihmisetkin on ja kohdataan ihmisiä ja kuunnellaan heitä, heidän palautettaan ja saadaan heiltä uutisvihjeitä, niin se on erittäin tärkeää, päätoimittaja Kokkonen sanoo.