Petäjävesi laittaa ikäihmisiä liikkumaan

Yli 75-vuotiaita kannustetaan Petäjävedellä liikunnan pariin muun muassa ilmaisilla liikuntatesteillä. Tavoitteena on kehittää yli 75-vuotiaiden liikkumista.

Kuva: AOP

Yli 75-vuotiaat pääsevät Petäjävedellä illmaiseen kuntotestiin.

Kuukauden ajan kestävä kokeilu on osa Ikä-instituutin Voimaa vanhuuteen -ohjelmaa, johon Petäjävesi valittiin mukaan tänä vuonna. Päämääränä on tavoittaa vanhuspalveluiden ulkopuolella olevat yli 75-vuotiaat asukkaat kehittämällä heille mieleistä terveysliikuntaa.

Syksyn aikana ikäihmisille on järjestetty jo useita liikunnallisia tapahtumia esimerkiksi muistiin ja metsäluonnon tarjoamaan hyvinvointiin liittyen.

– Muistojen kävelypäivässä oli yli 40 ikäihmistä mukana. Se on aika suuri määrä, kun meillä koko kunnassa on 400 75-vuotta täyttänyttä. Ikäryhmästä kaksi kolmasosaa pärjää ilman kunnan palveluita, ja he ovat tietysti meidän kohderyhmämme, sanoo Petäjäveden vs. vanhuspalvelujohtaja Timo Itäpuisto.

Kolmevuotisen ohjelman tavoitteena on muun muassa juurruttaa toimintavat, jotka kannustavat yli 75-vuotiaita liikkumaan.

– Toivoisin, että ohjelman päättyessä meillä on juurtuneet käytännöt ja erilaisia tapahtumia, ja että yhdistyksistä löytyy vertaisohjaajia liikunnalle. Tämähän perustuu nimenomaan yhteistyölle, Itäpuisto sanoo.