Kymmeniin startup-yrityksiin sijoittanut Moaffak Ahmed: Slushista syytä olla ylpeä

Tiedonhallintayhtiö M-Filesin toimitusjohtaja Miika Mäkitalo kiittää Slushia rahoittajan löytymisestä. Pääomasijoittaja Moaffak Ahmed taas tukee kasvuyrityksiä eteenpäin ja haistelee uusia sijoituskohteita.

A-studio
Moaffak Ahmed ja Miika Mäkitalo.
Moaffak Ahmed ja Miika Mäkitalo pohtivat Slushin merkitystä A-studiossa.Yle

– Mikä tahansa maailman maa olisi ylpeä tälläsestä tilaisuudesta. Slush kokoaa yhteen parhaat sijoittajat ja parhaat startupit maailmalta, toteaa lähes neljäänkymmeneen kasvuyritykseen sijoittanut Moaffak Ahmed.

Hänet valittiin vuoden 2015 bisnesenkeliksi.

Tamperelainen M-Files osallistui viime vuonna Slushiin mielessään yksi päämäärä.

– Me lähdettiin tositarkoituksella hakemaan rahoitusta. Tarvittiin sitä kasvun tekemiseen, kun nähtiin, että kyetään kasvamaan nopeammin, kuin kassan avulla olisi voitu. Löysimmekin Slushista useita kiinnostuneita, kunnes yksi näistä, ranskalainen Partech kolmen kuukauden kuluttua sijoitti meihin 33 miljoonaa euroa, riemuitsee räjähdysmäisesti kasvaneen yrityksen toimitusjohtaja Miika Mäkitalo.

Tärkeintä on verkostoituminen

Slushissa alusta asti mukana ollut Moaffak Ahmed näkee Suomen tämän hetken kasvuyritysbuumin suurena asennemuutoksena.

– Vielä 7–8 vuotta sitten välkyimmät opiskelijat halusivat töihin pankkeihin tai suuryrityksiin. Nyt he haluavat oppia koodaamaan, käydä Piilaaksossa ja perustaa oman firman, valottaa Ahmed.

Molemmat kuitenkin toppuuttelevat, ettei suuria päätöksiä tehdä Slushissa, muutaman minuutin "pitchauksen" perusteella. Tärkeintä on ihmisten tapaaminen ja uusien tuulien haistelu. Tarkoitus on luoda väylä kontakteille, joita pidetään yllä tapahtuman loputtua.

– Jos lähetät Suomesta sähköpostia tuntemattomille tyypeille, joita et ole koskaan tavannut, vastausprosentti lähestyy nollaa. Mutta jos on tavannut ensin Slushin tyyppisissa kekkereissä, on hyvin paljon helpompi ottaa kontaktia, selittää Moaffak Ahmed.

Teknologia- ja kasvuyrityksiä yhteen kokoava Slush alkaa keskiviikkona Helsingin Messukeskuksessa.