Hyppää sisältöön

Kolumbian turmakoneesta löytyi vielä eloonjäänyt – lennolla brasilialainen jalkapallojoukkue

Koneessa oli 81 matkustajaa ja miehistön jäsentä. Viranomaisten mukaan kuusi turmakoneessa ollutta ihmistä on jäänyt henkiin.

Lentoturmasta selvinnyttä jalkapalloilijaa Alan Ruschelia viedään hoitoon Kolumbian La Cejassa maanantaina. Kuva: Luis Eduardo Noriega A. / EPA

Kolumbian lentoturmapaikalta on löydetty vielä kuudes eloonjäänyt, kertoo uutistoimisto AFP. Hän on brasilialaisen jalkapallojoukkue Chapecoense Realin pelaaja.

Viranomaiset eivät sulje pois mahdollisuutta, että eloonjääneitä löytyisi vielä lisää. Turmapaikalta on pelastettu seitsemän eloonjäänyttä, mutta yksi heistä kuoli myöhemmin sairaalassa.

Kuudesta pelastuneesta kolme on jalkapalloilijoita, kaksi miehistön jäseniä ja yksi toimittaja, kertoo uutistoimisto AP.

Brasilian presidentti Michel Temer on julistanut maahan kolmen päivän kansallisen suruajan. Suurin osa Chapecoense Realin pelaajista kuoli turmassa.

Pelastustyöntekijöitä. Kuva: Mioriente / Reuters

81 ihmistä kuljettanut matkustajakone syöksyi maahan Medellínin lähellä myöhään maanantai-iltana paikallista aikaa. Kyydissä olleista 72 oli matkustajia ja 9 miehistön jäseniä.

Kone oli lähtenyt Brasilian Sao Paulosta ja tehnyt välilaskun Boliviassa, mistä se jatkoi matkaansa kohti Medellínin kansainvälistä lentokenttää. Kone putosi Medellinin kaupungin lähellä sijaitsevalle vuoristoiselle alueelle.

Lentoturmasta pelastuneita kuljetetaan sairaalahoitoon Kolumbiassa. Kuva: Mioriente / Reuters

Kolumbian ilmailuviranomaisten mukaan turmakone oli bolivialaisen tilauslentoyhtiö Lamian British Aerospace 146 -tyyppinen lyhyen matkan matkustajakone.

Viranomaisten mukaan tilauslennon kyydissä oli Chapecoense-joukkueen jalkapalloilijoiden lisäksi muun muassa yli 20 toimittajaa. Hengissä selvinneiden joukossa kerrotaan olevan kolme pelaajaa.

23. marraskuuta otettu valokuva brasilialaisesta Chapecoense-jalkapallojoukkueesta Chapecossa, Brasiliassa. Kuva: Mario Cunha / EPA

He ovat uutistoimistojen mukaan puolustajat Alan Ruschel ja Helio Hermito Zamperi Neto. Brasilalaisten tiedotusvälineiden mukaan myös varamaalivahti Jakson Follham on hengissä.

Myös maalivahti Marcos Danilo Padilha pelastettiin turmakoneesta, mutta uutistoimisto AP:n mukaan hän kuoli myöhemmin sairaalassa.

Brasilian pääsarjassa pelaavan joukkueen oli määrä pelata keskiviikkona Copa Sudamericanan eli Etelä-Amerikan cupin finaalissa Atletico Nacional -joukkuetta vastaan.

Turman syy on toistaiseksi epäselvä. Turmakone teki hätäilmoituksen maanantaina noin kello 22 paikallista aikaa. Ilmoituksen mukaan koneessa oli sähkövika.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Korjaus 3.12. klo 15.40: Copa Sudamericana on Etelä-Amerikan cup, ei Etelä-Amerikan mestaruusturnaus kuten jutussa aluksi väitettiin.

Lähteet: AFP, AP, Reuters