Hyppää sisältöön

Finda ja pienomistajat löysivät toisensa – Anvian johtoon halutaan muutoksia

Anvian hallinnasta käydään tiivistyvää kamppailua. Finda Oy pyrkii merkittäväksi omistajaksi uudessa Anviassa.

Anvian omistus ja hallinta ovat jälleen valinkauhassa. Kuva: Hanne Leiwo / Yle

Anvian piti keskittyä toimintansa uudelleenjärjestelyyn kesän ylimääräisen yhtiökokouksen jälkeen, jossa Elisa nappasi Anvian teleliiketoiminnot. Toisin kävi. Anvian hallinnasta käydään taas kauppaa.

Anvian kertaalleen hylkäämä kumppani, sijoitusyhtiö Finda, on hamuamassa merkittävää 20 prosentin äänivallan tuovaa osuutta Anviasta. 

– Uudessa Anviassa on paljon liiketoimintaa, joka kaipaa kehittämistä. Me teemme sitä ja haluamme olla kehittämässä omistuksiamme, sanoo Finda Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Leino.

Anvian hallinto ja johto uusiksi

Finda on ostamassa enemmistön sijoitusyhtiö S4F Holding Oy:stä. Yhtiö omistaa Anvian osakkeista 17 prosenttia. Nyt tuo potti on menossa Findan haltuun.

Finda haluaa kehittää Anvian strategiaa ja se vaatii muutoksia myös yhtiön nykyiseen johtoon, sanoo Jarmo Leino. Hänen mukaansa Findan tulevat omistukset eivät yksin riitä muutosten aikaansaamiseen yhtiökokouksessa.

Siksipä Finda on hakenut kumppanuutta pienosakkaista. Neuvonpitoa on käyty ja yhteinen sävel löytynyt.

– Kyllä siltä näyttää. Asiat eivät ole hallinnassa ollenkaan. Kyllä pitää valita uusi hallintoneuvosto ja sen on tehtävä johtopäätökset, sanoo pienosakkaiden edustaja Vesa Routamaa.

Anvian ylimääräisen yhtiökokouksen piti alunperin kokoontua jo lokakuussa ja päättää uuden Anvian nimestä ja hallinnosta. Kokous siirrettiin S4F osakejärjestelyjen varjolla joulukuulle. Nyt pienomistajien mukaan kokouksen siirtoa harkitaan jälleen.