Hepolan koululla kosteusongelmia – alapohjan kuivatus kiireellisin korjaustyö

Kemin Hepolan koulun kosteusongelmat paljastuivat keväällä teetetyssä selvityksessä. Hepolaan siirrettiin puolitoista vuotta sitten sisäilmaongelmien vuoksi suljetun Takajärven koulun toiminta.

Kemi
Hepolan koulu
Jesse Maidell / Yle

Kemin Hepolan koululla on paljastunut kosteusvaurioita ja rakenteellisia ongelmia. Kaupungin teettämän kosteuskartoituksen perusteella kiireellisimmin korjausta vaatisivat piha-alue ja alapohja.

Kaupunginarkkitehti Kaisa-Mari Immosen mukaan ensi vuoden investointiohjelmaan on esitetty 270 000 euron määrärahaa salaojitukseen ja alapohjan kuivattamiseen. Myös alapohjan kosteusvauriot pitäisi raportin mukaan korjata.

– Uskoisin, että esitys menee läpi, Immonen sanoo.

Monia ongelmia

Keväällä valmistuneen kosteuskartoituksen perusteella ongelmia on alapohjan ja pihan lisäksi ulkoseinän tiiviydessä. Myös yläpohjan kosteusteknisissä rakenteissa olisi korjaamista, mutta ne vaatisivat raportin mukaan lisätutkimuksia.

Koululta tulleiden viestien perusteella noin puolet talosta tutkittiin.

– Ongelmat keskittyivät yhteen ruokalan vieressä olevaan luokkaan ja sillä perusteella lähdettiin sitten tutkimaan asiaa, Immonen kertoo.

Immosen mukaan viime keväänä koulua vaivasi varsinainen vesiongelma, kun maa jäätyi syksyllä ja sen jälkeen tulleet sateet jäivät makaamaan seinien vierustalle.

Hankalaa tilanteessa on vielä se, että koululle siirrettiin puolitoista vuotta sitten sisäilmaongelmien vuoksi suljetun Takajärven koulun toiminta.

Immosen mukaan Hepolan koululla työskentelevistä opettajista osa on kertonut oireista.

30.11. klo 14:51 Jutun viimeistä lausetta muokattu. Poistettu sitaatista vertaus Takajärven kouluun.