Tilastot sen todistavat: Suomi on hyvä maa

Tilastokeskus keräsi yhteen kaiken, jossa olemme hyviä.

Suomi
Ihmisiä kadulla.
Derrick Frilund / Yle

Suomi on maailmassa pieni pisara. Väestö on noin seitsemän kymmenestuhannesosaa maailman väestöstä ja Suomen pinta-ala yhtä vähän maailman pinta-alasta. Silti pienikin voi ponnistaa maailman kärkeen, ja niin Suomi on tehnyt. Tilastokeskus on koonnut Suomen 100-vuotisjuhlien kynnyksellä luettelon asioista, jossa olemme tosi hyviä – usein maailman parhaita muiden Pohjoismaiden kanssa.

Suomi on turvallisuuden lintukoto

Erilaiset kansainväliset tutkimukset suitsuttavat Suomea monissa tutkimuksissa. Monesti kyse on turvallisuudesta. Suomi on todistettu poikkeuksellisen vakaaksi ja turvalliseksi paikaksi, jossa on loistava hallinto, riippumaton oikeuslaitos ja vähän järjestäytynyttä rikollisuutta.

Summerburst -tapahtuma Helsingin Hernesaaressa.
Antti Haanpää / Yle

Suomi on luottamuksen tyyssija

Suomalaiset äänestävät tanskalaisten ohella vapaimmissa ja luotettavimmissa vaaleissa. Meillä on toiseksi vähiten korruptiota maailmassa ja maailman paras lehdistönvapaus. Luotamme poliisiin, ja yllätys: myös toisiin ihmisiin.

Maisema Sulkavan Linnavuorelta.
Ismo Pekkarinen / AOP

Onni asuu Suomessa

Ei siis ihme, että olemme Euroopan toiseksi tyytyväisimpiä elämäämme. Onnellisuuden mittaamisessa olemme maailmassa sijalla viisi. Olemme myös maailman toiseksi tasa-arvoisin maa.

Tilastokeskus listaa (siirryt toiseen palveluun) Suomen hyvistä puolista puolen sataa kansainvälistä tutkimusta, jossa olemme aivan maailman kärkeä. Oikeastaan vain yksi asia listalta puuttuu. Suomalaiset eivät näytä olevan tietoisia siitä, kuinka hyvin asiamme ovat. Se on hyvä hetken muistaa, ennen kuin vetää pään taas hartioiden väliin ja jatkaa harmaata arkeaan eteenpäin.