Chapecoensen kotikaupunki suree lentoturmassa menehtyneitä pelaajia

Jalkapallotähdet Pele, Maradona ja Lionel Messi ovat esittäneet osanottonsa ja muistaneet lentokoneturmassa kuolleita brasililaisen jalkapallojoukkueen pelaajia.

jalkapallo
Sureva poika istuu stadionilla ja on kietoutunut valkovihreään jalkapallojoukkueen lippuu.n
Surevat Chapecon jalkapallojoukkueen fanit täyttivät joukkueen kotistadionin.EPA/Fernando Bizerra Jr.

Brasilialaisen Chapecon kaupungin ylpeys, jalkapallojoukkue Chapecoense, oli matkalla uransa tärkeimpään otteluun, kun sitä kuljettanut lentokone syöksyi maahan vuoristoisella alueella Kolumbiassa. Joukkue oli matkalla Copa Sudamericanan loppuotteluun.

Tiistai-iltana viranomaiset vahvistivat, että onnettomuudessa kuoli 71 ihmistä ja kuusi koneessa ollutta selviytyi. Uhriluku tarkentui, kun selvisi, että neljä matkustajaluettelossa ollutta henkilöä oli lopulta jäänyt pois lennolta.

Chapecoensen pelaajista selvisi vain kolme: puolustajat Helio Neto ja Alan Ruschel sekä maalivahti Jakson Follmann.

Joukkueen menetystä surevat fanit täyttivät päivällä Chapecon kaupungin stadionin. Joukkueen menestys ja pääsy Etelä-Amerikan cupin loppuotteluun olivat valtavia ylpeydenaiheita kahdensadantuhannen asukkaan maalaiskaupungille. Kaupungin koulut olivat kiinni, samoin kaupat ja yritykset.

Jalkapallotähdet Pele ja Maradona sekä Lionel Messi esittivät surunvalittelunsa ja osoittivat kunnioitusta Chapecoense Realille.

Lennolla oli mukana myös joukkueen henkilökuntaa ja toimittajia. Kolmen pelaajan lisäksi onnettomuudesta selvisi kolme muuta henkilöä.

Kolumbian viranomaiset kertoivat myöhään tiistaina, että koneen molemmat mustat laatikot on löydetty. Vielä ei tiedetä, kuinka kauan niiden sisältämien lentotietojen tutkiminen kestää.

Lähteet: AFP, AP, Reuters