Slush kokoaa jälleen rahoittajat ja kasvuyritykset – Kiinnostavat vieraat suorassa lähetyksessä Ylen sivuilla

Helsingin Messukeskukseen odotetaan yli 17 000 kävijää 120 maasta. Slushiin osallistuvat kasvuyritykset hakevat keskimäärin puolen miljoonan dollarin rahoitusta.

Slush-tapahtuma
Slush - Suomen suurin unelmahautomo: Slush 2016 - koko verkkolähetys
Slush - Suomen suurin unelmahautomo: Slush 2016 - koko verkkolähetys

Yhdeksättä kertaa järjestettävä kasvuyritysten ja sijoittajien kaksipäiväinen tapahtuma Slush alkaa tänään keskiviikkona Helsingin Messukeskuksessa.

Slush on yksi maailman suurimmista teknologia- ja kasvuyritystapahtumista. Tapahtumassa on mukana 2 300 yritystä ja sinne odotetaan yli 17 000 kävijää 120 maasta. Suurin osa osallistujista tulee eri puolilta Eurooppaa. Slush houkutteli tänä vuonna ensimmäistä kertaa amerikkalaisia sijoittajia suoralla lennolla San Franciscosta Helsinkiin ja takaisin. Sillä saapui Helsinkiin eilen 300 matkustajaa.

Tapahtumaan saapuvat muun muassa Norjan kruununprinssi Haakon, pääomasijoittaja Arielle Zuckerberg, Piilaakson tunnetuimpiin suomalaisiin kuuluva Mårten Mickos ja musiikkipalvelu Spotifyn perustaja Daniel Ek.

Yle raportoi tapahtumasta niin verkkosivuillaan kuin televisio- ja radiolähetyksissä. Suora tunnin mittainen verkkolähetys tapahtumasta alkaa yle.fi/uutiset -sivulla tänään ja huomenna klo 12. Tänään lähetyksessä haastatellaan muun muassa Moon Express-yrityksen perustanutta Naveen Jainia ja Mårten Mickosia.

Konsulttiyritys PricewaterhouseCoopersin raportin mukaan suurin osa Slushiin saapuvista sijoittajista on valmis sijoittamaan puolesta miljoonasta miljoonaan dollaria lupaavaan kasvuyritykseen.

PwC:n mukaan Slushiin osallistuvat kasvavat yritykset hakevat keskimäärin noin puolen miljoonan dollarin rahoitusta. Mukana on yli 30 yritystä, joiden tavoite on yli 10 miljoonan dollarin rahoituskierros.

Ensimmäisen kerran Slush järjestettiin 2008. Tuolloin se oli paikallisia yrittäjiä ja sijoittajia varten. Ensimmäiseen tapahtumaan osalliistui runsaat 200 osanottajaa.

Seuraa Slushiin, teknologiaan, innovaatioihin ja yrittäjyyteen liittyvä uutisia helposti Yle Uutisvahdissa.

Lataa ilmainen Yle Uutisvahti Android-, iOS- ja WP-puhelimille täältä: yle.fi/uutisvahti/ (siirryt toiseen palveluun)