1. yle.fi
  2. Uutiset

Israelin koneet ampuivat ohjuksia Syyriaan – myös Isisin kanssa yhteenotto

Israel on pysytellyt lähes kokonaan erossa Syyrian sodasta, mutta nyt maa näyttää olevan yhä enemmän mukana kahakoissa.

Ulkomaat
Hävittäjä nousemassa ilmaan.
Israelin ilmavoimien F-16 taisteluhävittäjä.Abir Sultan / EPA

Israelin ilmavoimien koneet ovat ampuneet ohjuksia Syyrian pääkaupungin Damaskoksen lähelle. Asiasta kertovat Syyrian televisio ja eräät arabitiedotusvälineet.

Hyökkäyksen kohteena olivat arabimedioiden mukaan libanonilaisen Hizbollah-äärijärjestön asevarikko ja asekuljetus. Niiden kerrotaan kärsineen suuria tuhoja. Syyrian TV:n mukaan kukaan ei kuollut iskussa.

Hizbollah tukee Syyrian armeijaa maan sisällissodassa. Hizbollah on myös Israelin verivihollinen.

Hyökkäys tehtiin varhain aamuyöllä. Israelin koneiden kerrotaan ampueen kaksi ohjusta Libanonin ilmatilasta.

Israel on Syyrian sodan aikana tehnyt muutamia ilmaiskuja Syyriaan. Kohteina ovat tiettävästi olleet Syyriaan tuodut, uudenaikaiset asejärjestelmät, joita Israel on pitänyt uhkana itselleen.

Yhteenotto Golanin kukkuloilla   

Kartta Syyria, Libanon ja Israel
Yle Uutisgrafiikka

Israelin asevoimat joutuivat sunnuntaina ensi kertaa Syyrian sodan aikana yhteenottoon terroristijärjestö Isisin kanssa, kertoo israelilainen Haaretz-lehti (siirryt toiseen palveluun).

Yhteenotto tapahtui Golanin kukkuloilla, jota Israel miehittää. Isisin kerrotaan ampuneen Israelin sotilaita käsiaseilla ja kranaatinheittimillä, minkä seurauksena Israel teki Isisin tukikohtaan ilmapommituksen.

Israelin tiedotusvälineiden mukaan israelilaisia sotilaita ei kaatunut taistelussa, mutta Isis menetti useita taistelijoitaan.

Lähteet: AFP, AP, Reuters

Lue seuraavaksi