Hyppää sisältöön

Mineraaleja Kuusta ja älykkäitä seksileluja – Tällainen oli Slushin ensimmäinen päivä

Esimerkiksi avaruuteen suuntaavat yritykset ja ideat ovat olleet laajasti esillä Slush-tapahtumassa Helsingissä.

Helsingissä järjestettävä kasvuyritystapahtuma Slush on kasvanut vuosi vuodelta. Kuva: Timo Korhonen / AOP

Kasvuyritystapahtuma Slushissa on tänään keskiviikkona kurkistettu tulevaisuuden ideoihin. Ylen suorassa Slush-verkkolähetyksessä esille nousivat muun muassa Kuun luonnonvarojen hyödyntäminen ja ymmärryksemme seksuaalisuudesta.

Naveen Jain
Moon Express -yrityksen perustaja Naveen Jain

Naveen Jain: Kuu kuuluu ihmiskunnalle

Yksi kiinnostavista teemoista Slushissa tänä vuonna on avaruus. Moon Express -yritys lentää Kuuhun ensi vuonna, firman perustaja Naveen Jain kertoi Ylen verkkolähetyksessä.

Kuussa yrityksiä kiinnostaa muun muassa heliumin isotooppi helium-3, jota on Kuun pintakerroksessa. Sitä on kaavailtu fuusioreaktoreiden polttoaineeksi.

Moon Expressillä on Jainin mukaan valmis teknologia avaruuslentoon. Yrityksen kumppaneihin kuuluu muun muassa Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallintovirasto Nasa. Jain vakuuttaa yrityksen toimivan ihmiskunnan hyväksi.

– Kuu kuuluu ihmiskunnalle. Tuomme luonnonvarat Maahan. Kun se, mitä arvostamme, kuten vesi, on ilmaista, tällaisten asioiden vuoksi ei tarvitse sotia, Jain sanoo.

Stephanie Alys
Mysteryvibe-yrityksen perustaja Stephanie Alys

Stephanie Alys: Ihmiskosketus ei katoa

– Ihmiskosketus ei katoa robottien maailmassa, muun muassa älykkäitä seksileluja kehittelevän Mysteryvibe-yrityksen perustaja Stephanie Alys uskoo.

Hän kuvailee virtuaalitodellisuuden muuttavan muutaman vuosikymmenen aikana sen, mitä ajattelemme seksuaalisuudesta. Personoitavia seksileluja suunnitteleva yritys sai alkunsa, kun perustajia turhautti se, että teknologia, kuten älypuhelimet, valtaa myös makuuhuoneet.

Jyri Engeström
It-yrittäjä Jyri Engeström

Jyri Engeström: Koodausoppi on hyvää, jos se voimauttaa

– Olkaa suomalaisia, osan vuodesta Kalifornian Piilaaksossa asuva it-yrittäjä Jyri Engeström neuvoo, ettei suomalaisyrityksen kannata yrittää toimia kuin amerikkalaisfirman.

Engeström on nostanut esille myös tilanteita, joissa teknologia on saanut ylivallan.

– Koodaamisen opettaminen lapsille on hyvä asia, jos se voimauttaa lapsia, hän sanoo.

Häntä huolestuttaa kuitenkin se, että esimerkiksi entistä useampi nuori on masentunut samaan aikaan, kun kaikenlaisten laitteiden määrä elämässä on kasvanut.

Mårten Mickos
Hallitusammattilainen Mårten Mickos

Mårten Mickos: Keski-ikäiset kääntyneet historiaan

Hallitusammattilainen Mårten Mickos, avoimen lähdekoodin ja pilvipalveluiden pioneeri, kiittelee nuoria yrittäjiä, jotka eivät näe rajoja ja esteitä.

– Keski-ikäinen osa yhteiskuntaa on historiaan kääntynyttä, ei ole rohkeutta tehdä uutta, Mickos sanoo.

Omasta kokemuksestaan hän kertoo, että tarvitaan monta kokeilukertaa, ennen kuin ymmärtää, miten menestys syntyy. Rahan lisäksi tarvitaan sisua ja päättäväisyyttä.

– Heti kun syntyy organisaatio, tarvitaan johtamista. Jos nämä asiat ovat kunnossa, sijoittajat tulevat, Mickos kuvailee.

Slush jatkuu vielä huomenna torstaina. Luvassa on jälleen myös tunnin mittainen suora lähetys tapahtumasta Ylen verkkosivuilla klo 12. Haastatteluun saapuu silloin muun muassa nyhtökaurasta tunnetuksi tulleen Gold and Green Foodsin perustaja Maija Itkonen

.
.