Rinne: Sipilän selvitettävä väitteet yrityksestä painostaa Yleä

Oppositiojohtaja Antti Rinne (sd.) vaatii pääministeri Juha Sipilältä (kesk.) selvitystä jääviyskohusta.

politiikka
Antti Rinne
Antti RinneJarno Kuusinen / AOP

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne vaatii pääministeri Juha Sipilää selvittämään kohua, joka on noussut hänen mahdollisesta jääviydestään kaivosyhtiö Terrafamen lisärahoituspäätöksissä.

Rinteen mielestä Sipilän olisi myös avattava julkisuuteen Ylen uutispäätoimittajalle ja toimittajalle lähettämänsä viestit, jotka koskevat Ylen julkaisemaa uutista pääministerin mahdollisesta jääviydestä.

Ylen uutisten päätoimittajan Atte Jääskeläisen mukaan Sipilä välitti perjantai-iltana sähköpostitse saamaansa kansalaispalautetta sekä hänelle että uutisen kirjoittaneelle toimittajalle. Jääskeläisen mukaan Sipilä toi viesteissään ilmi tyytymättömyytensä Ylen uutisointiin ja totesi, että hänen luottamuksensa Yleen on täysi nolla. Viesteistä kertoi ensimmäisenä Suomen Kuvalehti (siirryt toiseen palveluun).

Rinteen mielestä tilanne on vakava sananvapauden kannalta.

– Minusta on todella vakavaa, jos Suomen Kuvalehden uutisointi pitää paikkansa, että pääministeri olisi pyrkinyt vaikuttamaan Yleisradion toimintaan. Toivon todellakin, että pääministeri tulee tämän asian kanssa ulos, selvittää mitä on tapahtunut, miten hän on toiminut ja mistä syystä, sanoo Rinne.

Rinne sanoo toivovansa, että myös pääministerin Ylelle lähettämät sähköpostit tulevat julkisuuteen arvioitaviksi.