1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenneturvallisuus

Ely-keskus taipui ammattikuljettajien vaatimuksiin – risteysremonttiin mukaan uusi ramppi

Vaaratilanteita aiheuttanut Kolpintien liittymä saa uuden rampin Pedersöressä Edsevössä.

Kuva: Kalle Niskala / Yle

Pedersören Edsevössä kuljetusyrittäjät nousivat kritisoimaan Kolpintien parannussuunnitelmia ja saivat Ely-keskuksen muuttamaan suunnitelmiaan.

Niinpä uusi, kaikille ajoneuvoille tarkoitettu ramppi valmistunee reilun vuoden kuluttua. Risteyksessä syntyi kuljettajien mukaan vaaratilanteita päivittäin, kun Vaasan suunnasta tulleet ja ylämäessä pysähtyneet rekat yrittivät kiihdyttää vauhtiin kääntyessään vasemmalle.

Rekkaliikenne liittymässä on erittäin vilkasta – yksinomaan metsäyhtiö UPM:lle ajaa rekkoja päivittäin noin 200.

Alueen yrittäjille uusi ramppi on huojennus, kertoo UPM:n työsuojeluasiantuntija Jorma Vertanen.

– Nyt poistuu isoin pullonkaula, joka on haitannut isojen rekkojen kulkua Kolpintielle. Tällä varmasti vältetään läheltä piti -tilanteita, kun tien yli ajaminen jää pois, iloitsee Vertanen.

Nyt poistuu isoin pullonkaula, joka on haitannut isojen rekkojen kulkua Kolpintielle.

UPM:n työsuojeluasiantuntija Jorma Vertanen

Uusi ramppi on osa Ely-keskuksen suurempaa kunnostusurakkaa. Kolpin ratasiltaa korjataan reilulla 2,5 miljoonalla eurolla ja Valtatie 8:n ja kantatie 68:n risteysremontti ja ramppi maksavat noin miljoonan.

Alunperin kasitien ja Kolpintien risteykseen kaavaltiin ainoastaan ylämäen jyrkkyyden loiventamista ja yhtä uutta lisäkaistaa. Kuljettajien mukaan rekat olisivat tukkineet tien niistäkin huolimatta.

Ely-keskuksen projektipäällikkö Pasi Kivioja kiittelee kuljettajien tarkkaa palautetta ja perusteluita rampin tarpeellisuudesta.

– Nyt päästään tekemään ne muutokset, jotka auttavat kuljettajia ja tieturvallisuutta eniten.