Suklaan mutustelun sijasta yhteisöllisyyttä? Katso kuinka laulu raikaa elävässä joulukalenterissa

Elävän joulukalenteriin osallistuminen ei vaadi tiettyä uskontoa, kansallisuutta tai ikää, idean isä kertoo

kalenterit
Puolivälinkankaan elävän joulukalenterin kenraaliharjoitus 2017 Puolivälinkankaan nuorisotalolla.
Puolivälinkankaan suuralueen asukasyhdistyksen lisäksi tapahtumia on järjestämässä ovat myös alueen nuoret. Kalenterin sisältö voi kuitenkin muuttua tilanteen mukaan. Jos pakkanen paukkuu, tilaisuuksia voidana siirtää sisätiloihin ja jos taas inspiraatiota löytyy ulkosalta niin sitten toimitaan siellä.

Oulun Puolivälinkankaan alueella asukkaat ja nuoret toteuttavat täksi jouluksi yhteisöllisen joulukalenterin. Kalenterin luukkuina toimivat jokaisena joulunaluspäivänä järjestettävät yhteiset hetket eri puolilla asuinaluetta.

Asukasyhdistyksen ja nuorisoklubin yhteistyönä syntynyt yhteisöllinen tapahtumasarja kokoaa asukkaat yhteiseen vartista puoleen tuntiin kestävään tapahtumaan, jossa pääsee tapaamaan toisia ja tekemään yhdessä.

– Varmaan porukat ovat ihmeissään täällä alueella, että mitä täällä tapahtuu. Toivon mukaan me hämmästetään ja tuodaan kuitenkin sitä iloa oikeasti tänne suuralueelle, sanoo alueen asukasyhdisyksen puheenjohtaja Elina Haataja-Ilmola.

Yhdistävä teemana yhteisöllisyys

Tarkoitus on samalla vahvistaa koko asuinalueen yhteisöllisyyttä.

– Tämä on ilon ja hyvän olon juhla, mutta ei pelkästään kristillinen, kertoo idean isä asukasyhdistyksen sihteeri Vesa Ilola.

– Meillä on täällä Puokkarilla aika paljon maahanmuuttajia ja vaikka siellä taustalla onkin semmoinen perinteinen sävy, niin tämä kalenteri on kaikille avoin. Kaikki voivat tulla uskonnosta, kansakunnasta ja iästä riippumatta hakemaan täältä joulumieltä.