"Luonto on Lapinmaan Disneyland"

Koskematon luonto ja rauhallinen ympäristö ovat Lapin erityistuotteet.

Kotimaa
Cool Hunter -bloggaaja Tuija Seipell
Sauli Antikainen / Yle

Huippukouluttaja Tuija Seipell luennoi Inarissa yritystoiminnasta, asiakaspalvelusta ja kuinka myydä tunteiden avulla tuotteita. Hänelle on selvää mikä on Lapin uniikkius.

– Ei pidä ylituotteistaa sitä, mikä täällä on jo kallista eli tätä kaunista luontoa, upeaa alkuperäiskulttuuria ja se, miten ihmiset elävät täällä yhä kokonaan luonnon ehdoilla, niin se on se teidän Disneyland, kehuu Seipell.

Lapin valtit kannattaa hinnoitella järkevästi

Riski on, että Lappiin ryntää liian paljon turisteja ja silloinhan Lapin valtti, hiljaisuus, on uhattuna. Seipell ehdottaakin, että turistien määrää kannattaa hillitä hinnoittelulla.

– Täytyy nopeasti miettiä, haluaako myydä yhden 10000 eurolla vai kymmenen 1000 eurolla. Molemmissa tapauksissa saa saman rahan, mutta toisessa täytyy tehdä paljon työtä huonoimmilla tuotteilla ja toisessa voi tehdä niin hyvää työtä kun osaa, selittää Seipell.

Tuija Seipell on asunut kauan Kanadan Vancouverissa ja on yrittäjä, yritysjohdon konsultti ja design blokkaaja. Hänen blogiaan seuraavat miljoonat ihmiset ympäri maailmaan.