Ylen päätoimittaja A-studion piinapenkissä: En kieltänyt asian käsittelyä

Ylen A-studio pisti yhtiön päätoimittajan tiukille pääministeri Juha Sipilään liittyvien uutisten takia.

media
A-studio: Vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen kertoo Ylen linjasta
A-studio: Vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen kertoo Ylen linjasta

Ylen vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen puolusti valintojaan pääministeri Juha Sipilän uutisointiin liittyen.

A-studion mukaan Jääskeläinen teki linjauksen, ettei pääministerin mahdollista esteellisyyttä saanut käsitellä maanantaista lähtien esimerkiksi Ylen ajankohtaisohjelmissa. A-studion mukaan perjantaina yksi jatkojuttu hyllytettiin ja työn alla olevat jutut pantiin jäihin.

Jääskeläinen perusteli kantaansa muun muassa sillä, että oikeusasiamiehelle on syytä antaa työrauha. Jääskeläisen mukaan asiaa oli myös käsitelty tarpeeksi.

– Jossain on tulkittu, että olisin kieltänyt tämän asian käsittelyn. En missään tapauksessa kieltänyt, Jääskeläinen kommentoi.

Vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen uskoo, että kaikesta tästä kohusta huolimatta hän pystyy jatkamaan Ylen päätoimittajana ilman, että epäilys uutis- ja ajankohtaisohjelmien riippumattomuudesta ja puolueettomuudesta ei jatkossakaan mietitytä ihmisiä eikä leimaa kaikkien yleläisten työtä.

– Itse asiassa luulen, että tämä kohu kaiken kaikkiaan lopulta vahvistaa ihmisten uskoa siitä, että Yleisradion uutis- ja ajankohtaistoimintaa johdetaan vastuullisesti ja johdonmukaisesti ja pyrkien kohti totuutta.