Anvian ylimääräinen yhtiökokous siirtyy tammikuulle

Yhtiökokousta siirretään toistamiseen. Syynä on Anvian suurimman omistajan S4F:n meneillään olevat omistusjärjestelyt.

Anvia
Kuvassa Anvian kyltti Seinäjoen myymälän Seinässä.
Anssi Leppänen / Yle

Keskiviikkoiltana koolla ollut Anvian hallintoneuvosto päätti toistamiseen siirtää yhtiön ylimääräistä yhtiökokousta eteenpäin. Yhtiökokouksen uusi ajankohta on 19. tammikuuta.

Anvian hallituksen puheenjohtajan Aappo Kontun mukaan syy siirrolle on sama kuin ensimmäisellä kerralla, S4F:n meneillään olevat omistusjärjestelyt.

– Niille neuvotteluille tarvitaan lisää aikaa, toteaa Kontu.

Anvian hallitus katsoo parhaimmaksi siirtää yhtiökokousta, kunnes S4F:n omistajakuvio on selvinnyt, sillä kokouksessa päätetään mm. yhtiöjärjestyksen muuttamisesta.

S4F omistaa Anviasta 17 prosenttia, joten sillä on merkittävä äänivalta yhtiössä.

S4F:n omistaa Anvian lisäksi joukko Finnet-yhtiöitä, jotka ovat luopumassa omistuksestaan. Tämän osakepotin hankkimisesta on kertonut olevansa kiinnostunuts sijoitusyhtiö Finda Oy.

Ylimääräinen yhtiökokous piti alunperin pitää jo lokakuussa, mutta se siirrettiin joulukuulle. Kokouksessa on tarkoitus muun muassa muuttaa Anvia Oyj:n nimi Viria Oyj:ksi sekä muuttaa yhtiön hallintomallia.

Juha Luukko hallintoneuvoston puheenjohtajaksi

Keskiviikkona Anvian hallintoneuvostossa käytiin keskustelua yhtiön startegiasta uudessa tilanteessa sen jälkeen kun Anvian teleliiketoiminnot siirtyivät Elisalle.

– Keskustelu uudesta strategiasta oli erittäin rakentavaa, luonnehti kokousta hallituksen puheenjohtaja Kontu.

Hallintoneuvosto valitsi itselleen puheenjohtajaksi Juha Luukon. Puheenjohtajana kesäkuusta lähtien toiminut Sami Ylikortes oli pyytänyt eroa tehtävästä, koska Elisa on sopimuksen mukaisesti väistymässä Anvian hallinnosta. Varapuheenjohtajaksi valittiin Tom Westermark.

Yhtiön hallituksen erovuoroiset jäsenet Aappo Kontu ja Axel Sjöblom valittiin uudelle toimikaudelle.