Guggenheim-säätiö pettyi Helsingin päätökseen

Solomon R. Guggenheim -säätiö aikoo jatkaa kansainvälistä keskustelua taiteesta ja kulttuurista. Helsingin päätös on valitettava, sanoi Richard Armstrong tiedotteessaan.

Guggenheim Helsinki
Visualisointi GH-04380895 -rakennuksesta, jonka päällä teksti Guggenheim.
Havainnekuva Guggenheim Helsinki -arkkitehtuurikilpailun voittaneesta rakennuksesta.Yle Uutisgrafiikka, kuvalähde: Moreau Kusunoki Architect / Guggenheim Helsinki

Guggenheim Helsingin Tukisäätiön puheenjohtaja Ari Lahti halusi tukisäätiön tiedotteessa kiittää museon valmistelutöihin osallistuneita ja hanketta tukeneita.

– On ollut todella hienoa kokea se innostus, jonka Guggenheim Helsinki on tukijoissaan ja ystävissään yhteiskunnan eri osa-alueilla herättänyt, Lahti kirjoitti pian kielteisen päätöksen jälkeen tulleessa tiedotteessa.

– Olemme pettyneitä, että Helsingin kaupunginvaltuusto on päättänyt olla investoimatta ehdotettuun Helsinki Guggenheim -museoon ja että hanke näin ollen tulee päätökseen, totesi Solomon R. Guggenheim -säätiön johtaja Richard Armstrong. Armstrong lisäsi säätiön olevan ylpeä museorakennuksen arkkitehtuurikilpailusta.

– Kilpailu edisti keskustelua museoiden roolista 2000-luvulla sekä Helsingin kauniin ranta-alueen tulevaisuudesta, sanoi Armstrong.