Lappilaisia ehdolla ravintola-alan parhaiksi

Suomen parhaaksi ruokapalvelupäälliköksi on ehdolla Sodankylän kunnan ruokapalvelupäällikkö Merja Ahola. Ravintola-alan parhaiden PRO-palkinnot myönnetään tammikuussa.

majoitus- ja ravitsemistoiminta
Arctic Boulevard -ravintolan jälkiruoan mesiangervot ja mustikat ovat Rovaniemen alueelta.
Sauli Antikainren / Yle

Ahola vastaa Sodankylän kunnan ruokapalveluiden hankinnoista, talousarvioiden ja palvelusopimusten laatimisesta ja alueellisten raaka-aineiden käyttämisestä joukkoruokailussa. Esiraati on valinnut jokaiseen 14 kilpailusarjaan kolme finalistia, joista raati valitsee parhaan tammikuun lopussa pidettävässä PRO-gaalassa.

Ruokapalvelupäälliköiden sarjan kolmen parhaan joukossa on toinenkin lappilainen, ravintolapäällikkö Jarmo Kunnari Leijona Catering Oy:stä. Kunnari vastaa ruokailun järjestämisestä Someroharjun varuskuntaravintolassa sekä maasto-olosuhteissa. Hän huolehtii lisäksi valtiovierailuiden tarjoiluista.

Kolmas lappilaisehdokas on opettaja Ari Manninen Lapin matkailuopistosta Rovaniemeltä. Hän kilpailee ravintola-alan opettajien sarjassa.

Finalistit on valittu asiakkailta, kollegoilta ja esimiehiltä tulleiden ehdotusten perusteella. Voittajat valitsee raati, johon kuuluu muiden muassa europarlamentin jäsen Sirpa Pietikäinen ja Kotipizzan toimitusjohtaja Tommi Tervanen.