Imatran demarit yhdistävät toimintansa – omaisuus säilyy yhä paikallisyhdistyksillä

Kaupungin kolme yhdistystä säilyvät edelleen itsenäisinä, mutta niihin ei juuri jää toimintaa.

Imatra
Tainionkosken työväentalo
Yle

Imatran työväenyhdistykset tiivistävät yhteistyötään. Kaupungin kolme työväenyhdistystä ovat sopineet lähes kaiken toimintansa siirtämisestä kunnallisen kattojärjestönsä hoidettavaksi.

Vuoksenniskan työväenyhdistys, Imatran työväenyhdistys ja Imatran sosialidemokraatit luopuvat kokous-, koulutus- ja järjestötoiminnastaan, jotka siirretään Imatran sosialidemokraattinen kunnallisyhdistys ry:n hoidettavaksi. Käytännössä paikallisyhdistyksille ei juuri jää muuta tehtävää kuin yhdistyksen omaisuuden hallinta sekä syys- ja kevätkokousten järjestäminen.

Yhteistyön tavoitteena on helpottaa ehdokkaiden haalimista ja saada parempia tuloksia tulevissa vaaleissa. Muutos tapahtuu ensi vuoden alussa, kun järjestöjen uusi toimintakausi alkaa.

Työväenyhdistykset säilyvät kuitenkin edelleen itsenäisinä. Lopullisen yhdistymisen tiellä on paikallisyhdistysten omaisuus, jonka uudelleenjärjestely on osoittautunut hankalaksi.

Yhdistykset ovat keskustelleet yhdistymisestä jo pitkään. Edellinen yritys nähtiin ennen vuoden 2012 kuntavaaleja. Tuolloinkin kysymys yhdistysten omaisuudesta torppasi suunnitelmat.