Helsinki-Vantaan työntekijöillä hengitysoireita – pelastuslaitos paikalla

Kuusitoista lentokentän lähtöaulassa työskentelevää henkilöä alkoi kärsiä hengitysvaikeuksista aamupäivällä. Palokunnan saapuessa mahdollisesta kaasusta ei havaittu merkkejä.

Helsinki-Vantaan lentoasema
Hälytysajoneuvoja Helsinki-Vantaan terminaali 2:n edessä 1. joulukuuta.
Hälytysajoneuvoja Helsinki-Vantaan terminaali 2:n edessä 1. joulukuuta.Outi Kuitunen / Yle

Helsinki-Vantaan lentokentän lähtöaula evakuoitiin torstaina puolen päivän aikaan kaasuepäilyn vuoksi. Pelastuslaitos hälytettiin lentokentälle, kun lähtöaula 2:n turvatarkastuspisteellä ja läheisillä palvelutiskeillä työskentevä henkilökunta alkoi kärsiä ylähengitystieoireista ja silmien kirvelystä.

Kun palokunta saapui paikalle, mahdollisesta kaasusta ei havaittu merkkejä, kertoo päivystävä palomestari Arto Latvala.

– Meidän mittarit eivät havainneet mitään, eikä paikalle tultaessa mikään haissut, Latvala sanoo.

Pelastuslaitos evakuoi lähtöaulan ja tutki varotoimena alueen. Oireiden aiheuttajaa ei kuitenkaan löydetty.

– Ihmisten oireet viittaavat joihinkin itsesuojelukaasuihin, esimerkiksi pippurisumutteeseen, mutta mitään pulloa ei ole löytynyt, Latvala kertoo.

Hälytysajoneuvoja Helsinki-Vantaan terminaali 2:n edessä 1. joulukuuta.
Outi Kuitunen / Yle

Kaikki oireita saaneet kuuluvat kentän henkilökuntaan, mikä viittaa pitkäaikaiseen altistumiseen. Yhteensä 16 ihmistä sai oireita. Heistä neljä on toimitettu sairaalahoitoon.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen vaarallisen aineen onnettomuudesta kello 11.15. Paikalle lähetettiin sekä pelastuslaitoksen että poliisin yksiköitä. Pelastuslaitos jatkaa tilanteen selvittämistä.

Aulan tilanne ehti jo palautua normaaliksi, mutta paikalla oleva Yle uutisten toimittaja Minna Karila kertoi kello 13.30 jälkeen, että kakkostuloaula tyhjennetään toistaiseksi tutkimusten ajaksi. Vielä hetkeä aiemmin turvatarkastus ja check-in toimivat aulassa normaalisti.